Ποιες τροφές προκαλούν κυτταρίτιδα

Δείτε 5 τροφές που αποτελούν σύμμαχο της κυτταρίτιδας και που οφείλουμε να αποφεύγουμε αν θέλουμε να εμποδίσουμε την εμφάνισή της.











Αλμυρές και λιπαρές τροφές

‘Οταν αγοράζετε κρέας επιλέξτε να είναι χωρίς λίπος. Καλύτερα να τρώτε άσπρο κρέας. Αποφύγετε τις λιπαρές, τηγανιτές και κονσερβαρισμένες τροφές, που περιέχουν πολύ αλάτι. Η τροφή κατακρατά υγρά στον οργανισμό και ευνοεί την ανάπτυξη κυτταρίτιδας. Απαγορευμένες τροφές είναι τα τσιπς, τα αλμυρά σνακ, το λιπαρό κόκκινο κρέας, τα λουκάνικα, το βούτυρο, η μαργαρίνη και το πρόβειο τυρί με υψηλά λιπαρά. ‘Οταν προετοιμάζετε το φαγητό αντικαταστήστε το αλάτι με μυρωδικά, όπως ρίγανη, βασιλικό, δεντρολίβανο και θυμάρι. Θα δώσουν στο φαγητό ιδιαίτερη γεύση. Να τρώτε περισσότερα βραστά ή στον ατμό φαγητά, με λίγο ελαιόλαδο και λεμόνι.


Ζάχαρη

Τροφές με υψηλή περιεκτικότητα ζάχαρης ανεβάζουν την ινσουλίνη, που ενεργοποιεί τη δημιουργία λιπώδους ιστού. Η κατανάλωση υπερβολικών ποσοτήτων τροφών που είναι πλούσιες σε ζάχαρη προκαλεί τη σύνδεση των σακχάρων με τις πρωτεΐνες και αυτό εξασθενεί την επίδραση της πρωτεΐνης και προκαλεί φλεγμονή. ‘Ετσι εμφανίζεται κυτταρίτιδα. Στην κατηγορία περιλαμβάνονται τα κέικ, τα μπισκότα, οι σοκολάτες και τα γλυκά σνακ.


Αλκοόλ

Το αλκοόλ περιλαμβάνεται επίσης στη λίστα με τις απαγορευμένες τροφές λόγω του υψηλού περιεχομένου σε θερμίδες και τοξίνες. Επιπλέον αυξάνει τη βλάβη των μυϊκών και δερματικών κυττάρων. Μειώνει τη θετική επίδραση της βιταμίνης C, του ασβεστίου και του ψευδαργύρου στον οργανισμό, δηλαδή μειώνει την επίδραση της διάσπασης των λιπαρών σε λιπαρά οξέα.


Γρήγορο φαγητό

Η συγκεκριμένη τροφή είναι ο καλύτερος φίλος της κυτταρίτιδας, επειδή περιέχει πρόσθετα κορεσμένα λιπαρά και θερμίδες. Η τακτική κατανάλωση γρήγορων φαγητών προκαλεί χάος στον οργανισμό και σταδιακά συσσωρεύονται βλαβερά συστατικά κάτω από το δέρμα. ‘Οσο περισσότερο γρήγορο φαγητό τρώτε τόσο πιο ορατή θα είναι η κυτταρίτιδα, από την οποία θέλετε να απαλλαγείτε.


Επεξεργασμένα τρόφιμα

Τα επεξεργασμένα τρόφιμα θα πρέπει να αποφεύγονται όσο το δυνατόν περισσότερο. Αυτά περιλαμβάνουν τις κονσέρβες, τις σάλτσες ζυμαρικών, τα λουκάνικα, το παγωτό, τους χυμούς, τα σνακ και τα μπισκότα. Επίσης πρέπει να προσέχετε το ψωμί και το αλεύρι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου