«Αποστολή εξετελέσθη» για το Solar Impulse


To Solar Impulse, το ηλιακό αεροπλάνο που σχεδίασαν οι Ελβετοί Μπερτράν Πικάρ και Αντρέ Μπόρσμπεργκ προσγειώθηκε το Σάββατο 6 Ιουλίου με επιτυχία στο αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης θέτοντας ένα νέο ορόσημο στην ιστορία της αεροπορίας.




Για πρώτη φορά ένα αεροπλάνο ικανό να πετάξει μέρα και νύχτα τροφοδοτούμενο αποκλειστικά από ηλιακή ενέργεια διέσχισε τις ΗΠΑ από τη Δυτική στην Ανατολική Ακτή χωρίς να καταναλώσει σταγόνα καυσίμου.

Η προσγείωση στο JFK έγινε τρεις ώρες νωρίτερα από τον προγραμματισμό εξαιτίας μιας ρήξης στο υλικό στο κάτω μέρος του αριστερού φτερού.

Το τελευταίο σκέλος του ταξιδιού του Solar Impulse έγινε από το αεροδρόμιο Washington Dulles στη Νέα Υόρκη και διήρκεσε 18 ώρες και 23 λεπτά.

Συνολικά, το ταξίδι που ξεκίνησε στις 3 Μαΐου από το Σαν Φρανσίσκο στην Καλιφόρνια είχε διάρκεια 105 ώρες και 41 λεπτά και το Solar Impulse διέσχισε απόσταση 5.600 χιλιομέτρων με μέση ταχύτητα 28,8 Κόμβους.


Ενδιάμεσοι σταθμοί του ταξιδιού ήταν το Φοίνιξ, το Ντάλας, το Σεντ Λούις, το Σινσινάτι και η πρωτεύουσα Ουάσιγκτον.

Κατά τη διάρκεια των στάσεων, η ομάδα του Solar Impulse πραγματοποίησε επαφές με διάφορους φορείς και εκπροσώπους της κυβέρνησης με στόχο την προώθηση των καθαρών τεχνολογιών, της ενεργειακής αποδοτικότητας και των ΑΠΕ.

Επόμενος στόχος ο γύρος του κόσμου το 2015.

Πηγή

1 σχόλιο:

Ηλιακά παιχνίδια είπε...

Το SOLAR IMPULSE 2 αποτελεί μια εξέλιξη του πρωτότυπου ηλιακού αεροπλάνου SOLAR IMPULSE. Στην κατασκευή του χρησιμοποιήθηκαν βελτιωμένες μέθοδοι κατασκευής και νέα υλικά, όπως πχ. βελτωμένοι ηλεκτρολύτες που επιτρέπουν αυξημένη ενεργειακή πυκνότητα των μπαταριών ή ανθρακονήματα για μικρότερο βάρος του αεροπλάνου. Με τη συνεχή μείωση του κόστους των φωτοβολταικών πάνελ, αναμένονται μελλοντικά θετικές εξελίξεις στον κλάδο των αερομεταφορών. Καλή επιτυχία στο εγχείρημα του SOLAR IMPULSE 2 να κάνει το γύρο του κόσμου!

Δημοσίευση σχολίου