Η μπίρα φαίνεται να μειώνει τον καρδιολογικό κίνδυνο

Ανάλογα οφέλη με το κρασί έχει για την καρδιά η μπίρα σύμφωνα με μία ιταλική επιστημονική έρευνα, που δημοσιεύεται στο ευρωπαϊκό περιοδικό επιδημιολογίας «European Journal of Epidemiology».




Οι ερευνητές, αξιολογώντας 16 επιστημονικές μελέτες που αφορούσαν περισσότερα από 200.000 άτομα, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως ο καρδιολογικός κίνδυνος μειώνεται κατά 31% κατά μέσο όρο για όσους πίνουν περίπου μια μπίρα τη μέρα.



Ωστόσο σημειώνουν πως ο καρδιολογικός κίνδυνος αυξάνεται με την αύξηση της κατανάλωσης μπίρας, όπως και με το κρασί. Σύμφωνα με τους επιστήμονες η λελογισμένη κατανάλωση αλκοόλ, κρασιού ή μπίρας, μπορεί να αυξήσει το επίπεδο της λιποπρωτεΐνης υψηλής πυκνότητας, της γνωστής και ως «καλής» χοληστερόλης (HDL), με συνέπεια να μειώνεται ο καρδιαγγειακός κίνδυνος.

Πηγή