
Οι ερευνητές, αξιολογώντας 16 επιστημονικές μελέτες που αφορούσαν περισσότερα από 200.000 άτομα, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως ο καρδιολογικός κίνδυνος μειώνεται κατά 31% κατά μέσο όρο για όσους πίνουν περίπου μια μπίρα τη μέρα.

Ωστόσο σημειώνουν πως ο καρδιολογικός κίνδυνος αυξάνεται με την αύξηση της κατανάλωσης μπίρας, όπως και με το κρασί. Σύμφωνα με τους επιστήμονες η λελογισμένη κατανάλωση αλκοόλ, κρασιού ή μπίρας, μπορεί να αυξήσει το επίπεδο της λιποπρωτεΐνης υψηλής πυκνότητας, της γνωστής και ως «καλής» χοληστερόλης (HDL), με συνέπεια να μειώνεται ο καρδιαγγειακός κίνδυνος.
Πηγή