Οι 16 πιο ακριβές ουσίες

Δείτε τη λίστα με τις 16 πιο ακριβές ουσίες που θα μπορούσαμε να βρούμε (σε σχέση με το βάρος τους).ΤΟ ΣΑΦΡΑΝ (ΚΡΌΚΟΣ)Κόστος: 11,13 δολάρια ανά γραμμάριο

Που χρησιμοποιείται: Eίναι ένα ανθοφόρο φυτό που μπορεί ναχρησιμοποιηθεί εκτός της μαγειρικής, και σε φυσικές θεραπείες από την κατάθλιψη μέχρι την έμμηνο ρύση.

Ο ΧΡΥΣΟΣΚόστος: 56,73 δολάρια ανά γραμμάριο

Που χρησιμοποιείται: Εκτός από τις χρήσεις του ως κόσμημα, αυτό το αρχαίο μέταλλο μπορούμε να το αξιοποιήσουμε για την ηλεκτρική αγωγιμότητα του αλλά και την αντοχής του στη διάβρωση.

ΡΌΔΙΟ

Κόστος: Περίπου 58 δολάρια ανά γραμμάριο

Που χρησιμοποιείται: Το ρόδιο χρησιμοποιείται κυρίως σε καταλύτες αυτοκινήτων για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

ΠΛΑΤΊΝΑΚόστος: Περίπου 58 δολάρια ανά γραμμάριο.

Που χρησιμοποιείται: Η πλατίνα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως καταλύτης σε επιστημονικά πειράματα, σε κοσμήματα, και σε αντικαρκινικά φάρμακα.

Η ΜΕΘΑΜΦΕΤΑΜΊΝΗΚόστος: 100 δολάρια ανά γραμμάριο

Που χρησιμοποιείται: Αυτό το εξαιρετικά εθιστικό ναρκωτικό προκαλεί μεγάλη ευφορία και είναι δημοφιλές στους εφήβους ναρκομανείς.

ΚΈΡΑΤΟ ΡΙΝΌΚΕΡΟΥΚόστος: 110 δολάρια ανά γραμμάριο

Που χρησιμοποιείται: Όπως πιστεύουν κυρίως στο Βιετνάμ, η πολύτιμη ιδιότητα του π είναι ότι θεραπεύει τον καρκίνο. Κυρίως ιατρικές είναι και οι λοιπές χρήσεις του, που περιλαμβάνουν τη θεραπεία του πυρετού αλλά και άλλες ασθένειες .

ΗΡΩΊΝΗΚόστος: Η υψηλής ποιότητας ηρωίνη μπορεί κοστίζει μέχρι και 131 δολάρια/γραμ

Που χρησιμοποιείται: Είτε χορηγείται με ένεση, είτε εισπνέεται, είτε καπνίζεται, και πετυχαίνει να αλλάξει τις υποσυνείδητες λειτουργίες. Μπορεί να προκαλέσει σπασμούς ή ακόμη και κώμα.

ΚΟΚΑΪ́ΝΗΚόστος: 215 δολάρια ανά γραμμάριο

Που χρησιμοποιείται: Προκαλεί ευφορία, όμως μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας .

LSDΚόστος: Η κρυσταλλική μορφή του LSD κοστίζει περίπου 3.000 δολάρια ανά γραμμάριο

ΠΛΟΥΤΏΝΙΟΚόστος: Περίπου 4.000 δολάρια ανά γραμμάριο

Που χρησιμοποιείται: Υπάρχουν δύο είδη πλουτωνίου που μπορεί να χρησιμοποιηθούν είτε για στρατιωτικούς σκοπούς είτε για πυρηνικούς αντιδραστήρες.

PAINITEΚόστος: 9.000 δολάρια ανά γραμμάριο

Που χρησιμοποιείται: Πιστεύεται ότι είναι το πιο σπάνιο ορυκτό πετράδι. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κρυσταλλοθεραπεία ή απλά να γίνει ένα όμορφο συλλεκτικό αντικείμενο

TAAFFEITEΚόστος: 2.500 έως 20.000 δολάρια ανά γραμμάριο

Που χρησιμοποιείται: Εκτιμάται ότι είναι περισσότερο από ένα εκατομμύριο φορές πιο σπάνιο από τα διαμάντια. Και καθώς είναι πάρα πολύ ανθεκτικό χρησιμοποιείται συχνά σε κοσμήματα.

ΤΡΊΤΙΟΚόστος: 30.000 δολάρια ανά γραμμάριο


Που χρησιμοποιείται: Το τρίτιο χρησιμοποιείται στις αυτοφωτιζόμενες «φωσφορίζουσες» επιγραφές εξόδου που βρίσκονται σε θέατρα, σχολεία και κτίρια γραφείων. Υπάρχουν περισσότερες από 2 εκατομμύρια τέτοιες επιγραφές μόνον στις Ηνωμένες Πολιτείες.

ΔΙΑΜΆΝΤΙΑΚόστος: 
55.000 δολάρια ανά γραμμάριο. Ένα καράτι άχρωμο διαμάντι μπορεί να κοστίσει περισσότερο από 11.000 δολάρια, ενώ χρωματιστό κοστίζει πολύ περισσότερο. 

ΚΑΛΙΦΌΡΝΙΟ 252Κόστος: 27 εκατομμύρια δολάρια ανά γραμμάριο

Που χρησιμοποιείται: Για ένα στοιχείο που είναι τόσο απίστευτα ακριβό για την παραγωγή του, δεν υπάρχει καμία πρακτική χρήση . Δημιουργήθηκε μόνο μία φορά από τότε που ανακαλύφθηκε το 1950.

ΑΝΤΙΎΛΗΚόστος: 62.500 δισεκατομμυρία δολαρία ανά γραμμάριο

Που χρησιμοποιείται: Η αντιύλη θα μπορούσε ενδεχομένως να χρησιμοποιηθεί ως καυσίμο σε διαστημόπλοια. Χρειάζεται απίστευτα ακριβή τεχνολογία για τη δημιουργία της.

Πηγή