Το μεγαλείο της φύσης σε ασπρόμαυρο φόντο

Από ελισσόμενους μπαμπουίνους στο εθνικό πάρκο της Νότιας Αφρικής μέχρι ελέφαντες που πίνουν νερό και άγριες λεοπαρδάλεις, απεικονίζονται στις ασπρόμαυρες φωτογραφίες του Heinrich van den Berg.




Πολλά από αυτά μάλιστα ανήκουν στα 8.7 εκατομμύρια μοναδικών ειδών που ζουν στον πλανήτη και που απειλούνται σήμερα με εξαφάνιση εξαιτίας των ανθρωπίνων δραστηριοτήτων και της κλιματικής αλλαγής.

Σύμφωνα με την περιβαλλοντική οργάνωση WWF, η ανθρώπινη δραστηριότητα επιταχύνει το ρυθμό εξαφάνισης πολλών ειδών από 100 έως 1.000 φορές. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα των θηλαστικών καθώς ένα στα τέσσερα απειλείται με εξαφάνιση.


Ένας κροκόδειλος του Νείλου μόλις έχει γεννηθεί.


Μπαμπουίνοι chacma παίζουν στο εθνικό πάρκο Κρούγκερ στη Νότια Αφρική.

Οι φωτογραφίες αυτές των ρινόκερων τραβήχτηκαν στο πάρκο Lion στην επαρχία Γκαουτένγκ της Νότιας Αφρικής. Οι ρινόκεροι θεωρούνται πολύ παιχνιδιάρικα ζώα και συχνά δοκιμάζουν τη δύναμη τους έναντι άλλων. Με αυτό τον τρόπο αναπτύσσουν τις ικανότητες τους και καθορίζουν την ιεραρχία μεταξύ τους.


Λεοπάρδαλη στη Ναμίμπια.


Η μητέρα καμηλοπάρδαλη χαιρετάει το παιδί της αγγίζοντας τη μύτη της με τη δικιά του. Πρόκειται για μια κίνηση ιδιαίτερα σημαντική καθώς συμβάλλει στο δέσιμο της μητέρας με το νεογέννητο παιδί της.


Κροκόδειλος χαμογελάει δείχνοντας στο φακό τα δόντια του.

Πηγή