Οι χώρες με τους πιο ευτυχισμένους πολίτες

Είστε δυσαρεστημένοι με την καθημερινότητα σας και θέλετε να γνωρίσετε τόπους όπου θα είστε πραγματικά ευτυχισμένοι; Το περιοδικό «National Geographic» έδωσε στη δημοσιότητα μια λίστα χωρών όπου οι κάτοικοι απολαμβάνουν μια υψηλής ποιότητας ζωής καθώς έχουν πρόσβαση σε αγαθά όπως η δωρεάν παιδεία και η δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.


Δανία


Η Δανία είναι μια από τις χώρες που φημίζονται για τους χαρούμενους πολίτες της. Γεμάτη με πάρκα αναψυχής και λεωφορειολωρίδες δίνει στους πολίτες τη δυνατότητα να χαλαρώνουν στη διάρκεια της ημέρας. Αν και η υψηλή φορολογία είναι ένα από τα μείον της χώρας αυτής, οι πολίτες δεν διαμαρτύρονται καθώς προνόμια όπως η δωρεάν παιδεία αποζημιώνουν τους πολίτες. Οι Δανοί απολαμβάνουν έξι εβδομάδες άδεια το χρόνο και εργάζονται 37 ώρες την εβδομάδα.



Σιγκαπούρη


Η Σιγκαπούρη θεωρείται η πιο ευτυχισμένη χώρα της Ασίας. Με πληθυσμό 5,1 εκατομμύρια πολίτες, παρά το γεγονός ότι είναι υπερβολικά πυκνοκατοικημένη προσφέρει στο λαό ασφάλεια σε συνδυασμό με γρήγορη οικονομική ανάπτυξη με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις στην οικονομική κατάσταση μεταξύ των πολιτών.



Μεξικό


Η μεξικανική πόλη Monterrey φημίζεται για τους ευτυχισμένους πολίτες της. Αν και η εγκληματικότητα, οι δολοφονίες και οι απαγωγές είναι πολύ σύνηθες φαινόμενο, οι πολίτες εξακολουθούν να νιώθουν ιδιαίτερα χαρούμενοι κι αυτό οφείλεται όπως λένε στους ισχυρούς οικογενειακούς και φιλικούς δεσμούς καθώς και στο ότι είναι ιδιαίτερα θρήσκοι.



Σαν Λουίς Ομπίσπο, Καλιφόρνια


Βρίσκεται ανάμεσα στο Σαν Φρανσίσκο και το Λος Άντζελες και προσφέρει στους πολίτες του υψηλής ποιότητας ζωή. Το Σαν Λουίς Ομπίσπο είναι γεμάτο με πεζόδρομους, ελκυστικούς δημόσιους χώρους, ενώ φημίζεται για το φαγητό του και τα τοπικά κρασιά. Το ένα τέταρτο του πληθυσμού είναι αυτοαπασχολούμενοι και δηλώνουν ιδιαίτερα ευχαριστημένοι με τις δουλειές τους.





Όσο για τη φυσική ομορφιά του τόπου προστατεύεται αυστηρά καθώς η οικιστική ανάπτυξη φτάνει μόλις το 1% ετησίως.

Πηγή