Το πρωινό ξύπνημα μας κάνει πιο χαρούμενους

Ξυπνάτε κάθε πρωί με δυσκολία και θέλοντας να σπάσετε το ξυπνητήρι; Κι όμως, η ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Roehampton στην Μεγάλη Βρετανία μας αποδεικνύει το αντίθετο!








Ευεργετικό για το σώμα και τη διάθεση το ξύπνημα στις 7 το πρωί, σύμφωνα με τους βρετανούς επιστήμονες, που υποστηρίζουν πως όσοι σηκώνονται από το κρεβάτι γύρω στις επτά το πρωί είναι πιο υγιείς, διατηρούν την σιλουέτα τους σε καλύτερα επίπεδα και είναι πιο χαρούμενοι από όσους σηκώνονται δύο ώρες αργότερα.

Συγκεκριμένα, μελέτησαν τις συνήθειες και την κατάσταση της υγείας περισσότερων από χιλίων ατόμων, εξετάζοντας στοιχεία σχετικά με τις συνήθειες του ύπνου, τις διατροφικές επιλογές, το βάρος, τη γενική υγεία αλλά και την ψυχική τους διάθεση.



Ο Ζοργκ Χάμπερ, μέλος της ερευνητικής ομάδας, αποδίδει το γεγονός στις ανάγκες του σύγχρονου τρόπου ζωής. Οι πρωινοί τύποι, που ξεκινούν τη μέρα τους νωρίς, έχουν το χρονικό περιθώριο να ολοκληρώσουν τις δουλειές τους και να τους μείνει και προσωπικός χρόνος, οπότε γλυτώνουν από το άγχος της καθημερινότητας.
Αντιθέτως, εκείνοι που κερδίζουν δυο ώρες ύπνου, χάνουν σε ηρεμία και ψυχολογική διάθεση, αφού από την ώρα που ξυπνάνε τρέχουν και αγχώνονται να προλάβουν τα πάντα.

Κάντε, λοιπόν, μια προσπάθεια να ξυπνήσετε μια μέρα νωρίτερα απ’ ότι συνήθως και να τελειώσετε με όλες σας τις δουλειές. Έτσι, δε θα αγχωθείτε και θα έχετε λίγο χρόνο για εσάς!

Πηγή