Τα πιο εντυπωσιακά στιγμιότυπα από το Βόρειο Σέλας το 2013 (video)

Ενας αγαπημένος προορισμός για τα Χριστούγεννα είναι οι χώρες όπου το Βόρειο Σέλας φωτίζει με χρώματα τον νυχτερινό ουρανό. Το 2013 ήταν η ιδανική χρονιά για την παρατήρηση του, αφού ο Ηλιος βρισκόταν στην κορύφωση της 11ετούς δραστηριότητας του, κάνοντας το φαινόμενο ακόμα πιο φαντασμαγορικό.


Πλησιάζοντας λοιπόν στο τέλος του χρόνου, η ιστοσελίδα Mother Nature Network συγκέντρωσε τα καλύτερα βίντεο από διάφορες περιοχές στον κόσμο που το Βόρειο Σέλας φαίνεται πραγματικά εντυπωσιακό.


Αλμπέρτα και Βρετανική Κολούμπια – Καναδάς

Τραβηγμένο από τον Καναδό κυνηγό καταιγίδων Ρίτσαρντ Γκοτάρντο το time-lapse βίντεο παρουσιάζει τρεις μήνες στα Βραχώδη Ορη του Καναδά και περιλαμβάνει «μερικές μεγάλες κρύες νύχτες» όπως έγραψε στην περιγραφή του βίντεο ο ίδιος ο Γκοτάρντο.



Τρόμσο - Βόρεια Νορβηγία

Η αρχή του βίντεο είναι μία εντυπωσιακή βροχή μετεωριτών η οποία ήταν ορατή με γυμνό μάτι τον Μάρτιο του 2013 καθώς πλησίαζε στον ήλιο. Ο Φωτογράφος και δημοσιογράφος Μπαμπάκ Ταφρέσι τράβηξε το βίντεο πίσω από ένα βουνό κοντά στο Τρομσο της Νορβηγίας, στις 20 Μαρτίου.



Όρεγκον - ΗΠΑ

Ο φωτογράφος Μπραντ Γκολντπέιντ κινηματογραφούσε τον Γαλαξία μας πάνω από την Λίμνη του Ορεγκον στις 31 Μαΐου, αλλά όπως εξηγεί ο ίδιος στην περιγραφή του βίντεο «χωρίς προειδοποίηση, μία λάμψη από το βόρειο σέλας εμφανίστηκε μπροστά μου»



Μίσιγκαν - ΗΠΑ

Το Σέλας φωτίζει τις Μεγάλες Λίμνες του Μίσιγκαν τον Οκτώβριο του 2013, όπως τις απαθανάτισε ο φωτογράφος Σον Μαλόουν του οποίου το time-lapse βίντεο χτύπησε 121.000 προβολές μέσα σε μόλις δύο μήνες στο Vimeo κερδίζοντας το σηματάκι «Stuff Pick» δηλαδή του προτεινόμενου από την ομάδα του Vimeo.



Τασμανία - Αυστραλία

Πολλοί κυνηγοί του Βόρειου Σέλας έχουν επικεντρωθεί στην australis aurora αφού είναι συχνά δύσκολο να φωτογραφηθεί. Ισως γι' αυτό το λόγο το βίντεο από τον Βορειοδυτικό κόλπο της Τασμανίας την 1η Μαΐου να είχε τέτοια μεγάλη απήχηση στο κοινό.



Αλμπέρτα - Καναδάς

Οταν το πλάσμα από την ηλιακή έκλαμψη έγινε ορατό από τη Γη στις 18 Μαΐου, ο Γκοτάρντο ανέλαβε και πάλι δράση, κάνοντας μια πρωινή εξόρμηση για να φωτογραφήσει το Βόρειο Σέλας στο Εθνικό Πάρκο Τζάσπερ της Αλμπέρτα. Τέσσερις ώρες και 1.800 φωτογραφίες αργότερα, είχε τα συστατικά για το δεύτερο time lapse βίντεο του.



Σκανδιναβία - Γροιλανδία, Νορβηγία, Ισλανδία, Φινλανδία

Αυτό το βίντεο είναι λίγο μεγάλο και περιλαμβάνει πλάνα από το 2012 καθώς και το 2013, αλλά παρ 'όλα αυτά έχει κερδίσει μια θέση μεταξύ των καλύτερων βίντεο για το Βόρειο Σέλας του 2013. Το δημιούργησε η Ανιλίζ Πόσμπεργκ, που ταξίδεψε σε μερικές περιοχές της Σκανδιναβίας, όπου το Βόρειο Σέλας είναι πιο έντονο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου