Το Facebook γερνάει

Πάνω από 6 εκ. έφηβοι και νέοι 13-24 ετών στις ΗΠΑ το εγκατέλειψαν σε 3 χρόνια.








Εδώ και καιρό γίνεται λόγος πως οι έφηβοι εγκαταλείπουν το Facebook και στρέφονται σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που τους εκφράζουν περισσότερο, όπως το Snapchat και το Instagram. Σε ποιον βαθμό όμως συντελείται αυτή η "μετανάστευση" δεν είχε αποτυπωθεί μέχρι στιγμής.  

Η εταιρεία iStrategyLabs ερεύνησε το φαινόμενο και δημοσίευσε τα αποτελέσματα που καταδεικνύουν πόσοι έφηβοι εγκατέλειψαν το Facebook από το 2011, αλλά και γενικότερα πως διαμορφώθηκε το κοινό τού κοινωνικού δικτύου την τελευταία τριετία.

Σύμφωνα με την έρευνα, περισσότερα από 3 εκατομμύρια έφηβοι 13-17 ετών στις ΗΠΑ έχουν εγκαταλείψει το Facebook από το 2011, ποσοστό που φτάνει στο 25% του συνόλου τους.

Επιπλέον, έπαψαν να χρησιμοποιούν το Facebook ακόμη 3 εκατομμύρια νέοι 18-24 ετών στο ίδιο χρονικό διάστημα, ή ποσοστό 8% επί του συνόλου τους.

Στην απέναντι όχθη, όπως μπορείτε να δείτε και στο σχετικό διάγραμμα, το κοινό 35-54 ετών, το οποίο παρουσίασε τη μεγαλύτερη αριθμητική αύξηση που φτάνει τα 16 εκατομμύρια χρήστες.



Από τη Facebook δεν επιβεβαίωσαν τα στοιχεία, τα οποία αντλήθηκαν από την διαφημιστική πλατφόρμα της (Social Advertising platform).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου