Δημιουργήθηκε το πρώτο ρομποτικό σπέρμα

Οι επιστήμονες στο Ινστιτούτο Νανοεπιστημών στη Δρέσδη της Γερμανίας ανακοίνωσαν, σύμφωνα με την Independent, το πρώτο σπέρμα που βασίζεται στην τεχνική «biobots», δηλαδή των βιολογικών ρομπότ.
To biobot μπορεί να εγκλωβίσει ένα σπερματοζωάριο μέσα σε έναν μεταλλικό νανοσωλήνα και έπειτα οι επιστήμονες με τη βοήθεια μαγνητών μπορούν ελέγχουν την κατεύθυνσή του.

Το biobot, δηλαδή το βιολογικό ρομπότ, το οποίο αναφέρεται σε ένα βακτήριο ή κύτταρο, που έχει προγραμματιστεί να συμπεριφέρεται με έναν ορισμένο τρόπο, θα μπορούσε να τεθεί σε μια σειρά χρήσεων, μεταξύ των οποίων φυσικά και ο τομέας της γονιμότητας.
Με επικεφαλής τον Oliver Schmidt, η ομάδα από το Ινστιτούτο Νανοεπιστημών στη Δρέσδη της Γερμανίας, δημιούργησε μαγνητικούς νανοσωλήνες, τους οποίους έπειτα τοποθέτησε σε υγρό που περιείχε σπέρμα ταύρου.

Οι σωλήνες, που είναι στενότεροι στο ένα άκρο για να εμποδίσουν το σπέρμα να διαφύγει, στη συνέχεια μπορούν να περιστραφούν με τη χρήση μαγνητικών πεδίων. Ο Schmidt δήλωσε στο New Scientist ότι τα σπερματοζωάρια ήταν μια ελκυστική επιλογή για αυτό το είδος της εργασίας, καθώς δεν απαιτούν μια εξωτερική πηγή ενέργειας, είναι αβλαβή για τον ανθρώπινο οργανισμό και είναι «ειδήμονες» στο κολύμπι σε παχύρρευστα υγρά.

Προηγούμενα πειράματα, σύμφωνα με το clickatlife, στο ίδιο πνεύμα είχαν επικεντρωθεί στον έλεγχο των βακτηρίων μετατρέποντας τις χημικές ουσίες του περιβάλλοντός τους, αλλά η συγκεκριμένη ανακάλυψη είναι η πρώτη που αφορά στην άμεση «καλωδίωση» ενός μικροοργανισμού με αυτόν τον τρόπο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου