Το βίντεο που έκανε 110.000 καπνιστές να σταματήσουν το τσιγάρο (video)

Η εικόνα είναι σκληρή, αλλά απόλυτα αληθινή. Μια γυναίκεια, πρώην καπνίστρια, έχοντας κάνει επέμβαση τραχειοτομής, λόγω καρκίνου μιλάει από καρδιάς προς όλους τους καπνιστές που δεν επιθυμούν να αποχωριστούν τη βλαβερή συνήθεια του καπνίσματος.


Αυτή η διαφήμιση, με τίτλο «Συμβουλή από Μια Πρώην Καπνίστρια», προβάλλεται εδώ και τρεις μήνες στα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα και είναι μέρος ολόκληρης καμπάνιας κατά του καπνίσματος, με τον τίτλο «Συμβουλές Από Πρώην Καπνιστές».

Επίσημα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών, δείχνουν πως αυτή η καμπάνια έχει κάνει, στο διάστημα που προβάλλεται, έντονη εντύπωση στους καπνιστές με αποτέλεσμα, αρκετούς από αυτούς, να τους έχει ταρακουνήσει.

Η έρευνα έδειξε μια αύξηση 12% σε αυτούς που προσπαθούσαν να κόψουν το τσιγάρο. Αυτό, αναλογεί σε 220 χιλιάδες ανθρώπους. Όμως, επειδή κάποιοι επιστρέφουν στην κακή συνήθεια, ο υπολογισμός του Κέντρου είναι πως μόνο από τις διαφημίσεις της καμπάνιας αυτής έκοψαν οριστικά το κάπνισμα 110 χιλιάδες καπνιστές.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου