Όταν η φύση ξεσπά: Οι μεγαλύτερες φυσικές καταστροφές του 2013

Το 2013 ήταν μία χρονιά δύσκολη για μεγάλο μέρος του κόσμου, αφού μεγάλες φυσικές καταστροφές έπληξαν αρκετές χώρες από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ μέχρι και την Αυστραλία.






Από τον τυφώνα Χαγιάν και τις πλυμμήρες του Κολοράντο, μέχρι τις πυρκαγιές που κατέκαψαν τη Νότια Αυστραλία, το Εθνικό Κέντρο Κλιματικών Δεδομένων (NCDC) παρουσιάζει συγκεντρωτικά τις μεγαλύτερες καταστροφές που έγιναν σε όλο τον κόσμο το 2013.

Από όλες τις απόψεις το 2013 ήταν μια χρονιά μεγάλων φυσικών καταστροφών:


Καύσωνες:

Η Νότια Αυστραλία βίωσε θερμοκρασίες ρεκόρ για μεγάλο μέρος του έτους , τροφοδοτώντας τις πυρκαγιές. Παράλληλα, η Κεντρική Ασία, οι παράκτιες περιοχές της Αφρικής και η Κεντρική Αμερική έζησαν επίσης περιόδους μεγάλου καύσωνα


Ανεμοστρόβιλοι

Παρά που οι ανεμοστρόβιλοι ήταν λιγότεροι από το μέσο όρο στις Ηνωμένες Πολιτείες φέτος, ξέσπασαν δύο τρομερές καταιγίδες που κατέστρεψαν πόλεις κοντά στην Οκλαχόμα. Ενας εκ των δύο χαρακτηρίστηκε ο ισχυρότερος ανεμοστρόβιλος στην ιστορία της πολιτείας.



Πλημμύρες

Το Κολοράντο και η Κεντρική Ευρώπη είδαν τις χειρότερες πλημμύρες εδώ και δεκαετίες.


Τροπικές καταιγίδες

Η ήσυχη εποχή των τυφώνων στον Ατλαντικό Ωκεανό ήταν στον αντίποδα με την καταστροφή στον Ειρηνικό. Τρεις τυφώνες που ο καθένας προκάλεσε περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο πέσος (22 εκατ. ευρώ) ζημιά στις Φιλιππίνες. Η χώρα εξακολουθεί να αναρρώνει από τον τυφώνα Χαγιάν που σκότωσε περισσότερους από 6.000 ανθρώπους στις νότιες Φιλιππίνες και μπορεί να ήταν ο πιο ισχυρός κυκλώνας που έπληξε την ξηρά από την έναρξη της παγκόσμιας δορυφορικής παρακολούθησης.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου