Τροφές που μπορούν να καταναλωθούν και μετά την ημερομηνία λήξης

Η κατανάλωση των τροφίμων ύστερα από την αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης απαγορεύεται. Ωστόσο, όπως υποστηρίζει Βρετανίδα σύμβουλος προστασίας φυσικών πόρων κάποια προϊόντα μπορούν να καταναλωθούν και μετά τη λήξη τους καθώς η ημερομηνία προτεινόμενης κατανάλωσης δεν αφορά για όλα τα τρόφιμα την ασφάλεια αλλά τη γεύση.


Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Ντάνα Γκάντερς οι τροφές που μπορούν να καταναλωθούν άφοβα ακόμη και μετά την αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης τους είναι τα εξής:

Πατατάκια: Τα πατατάκια από τορτίγια διατηρούνται ακόμη και ένα μήνα μετά την ημερομηνία λήξης, αν και μπορεί να μην είναι τόσο τραγανά και γευστικά.

Σοκολάτα: Η γλυκιά λιχουδιά μπορεί να καταναλωθεί και μετά την ημερομηνία λήξης της. Η λευκή επικάλυψη που συνήθως εμφανίζεται οφείλεται στην έκθεση του προϊόντος στον αέρα.

Αυγά: Σύμφωνα με την Γκάντερς τα αυγά εάν διατηρούνται σε θερμοκρασία κάτω από 5 βαθμούς Κελσίου.αντέχουν από τρεις έως πέντε εβδομάδες.

Γάλα: Το γάλα είναι ένα προϊόν που εύκολα μπορεί να καταλάβει κανείς αν έχει χαλάσει. Ως οδηγός λαμβάνεται η μυρωδιά και η κακή γεύση του χαλασμένου γάλακτος. Η καλύτερη θερμοκρασία συντήρησης για το γάλα είναι οι 2 βαθμοί Κελσίου, ενώ δεν πρέπει να διατηρείται καθόλου σε θερμοκρασία δωματίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου