Κατέχοντας ηγετική θέση στην φωτογράφιση τοπίων, ζώων και ανθρώπων, το National Geographic θεωρείται πρότυπο για τη φωτογραφική τελειότητα., γι' αυτό ο ετήσιος φωτογραφικός διαγωνισμός του περιοδικού θεωρείται το καλλιτεχνικό γεγονός της χρονιάς.
Επαγγελματίες φωτογράφοι και ερασιτέχνες λάτρεις της φωτογραφίας από πάνω από 150 χώρες υπέβαλαν περισσότερες από 7.000 συμμετοχές. Οι φωτογραφίες εντάχθηκαν σε τρεις κατηγορίες: τους ανθρώπους, τα τοπία και τη φύση.
Ο διαγωνισμός κρίθηκε αναφορικά με τη δημιουργικότητα και τη φωτογραφική ποιότητα με μια ομάδα εμπειρογνωμόνων που αποτελείται από την αρχισυντάκτρια του National Geographic Σούζαν Γουέλτσμαν και τους φωτογράφους Στέφανι Σινκλέρ και ο Εντ Κασι.
Νικητής του Μεγάλου Βραβείου και Νικητής στην κατηγορία Φύση
Φωτογράφος: Πολ Σόντερς
Τοποθεσία φωτογραφίας: Hudson Bay, Μανιτόμπα, Καναδάς
Μια πολική αρκούδα κρύβεται κάτω από το λιώσιμο των πάγων στο Hudson Bay. Ο πληθυσμός των πολικών αρκούδων στη Μανιτόμπα, το νοτιότερο στον κόσμο, απειλείται ιδιαίτερα από το κλίμα του πλανήτη και τη μείωση του θαλάσσιου πάγου.
Εύφημη Μνεία
Φωτογράφος: Ρέκα Ζσίμομ
Τοποθεσία φωτογραφίας: Παράκτια περιοχή του Δούναβη στην Ουγγαρία
Εντυπωσιακό κοπάδι από Αργυροτσικνάδες στο Ντάνιουμπ της Ουγγαρίας
Εύφημη Μνεία
Φωτογράφος: Στέφεν Ντε Λίσλ
Τοποθεσία φωτογραφίας: Τορόντο, Οντάριο, Καναδάς
Ενας ινδικός ρινόκερος, μακριά από το σπίτι παρουσιάζει συμπτώματα κατάθλιψης στο ζωολογικό κήπο του Τορόντο.
Εύφημη Μνεία
Φωτόγραφος: Γιοσούκε Κασιβάκουρα
Τοποθεσία φωτογραφίας: Τόκιο, Ιαπωνία
Τα κοράκια που ζουν στο Τόκιο χρησιμοποιούν κρεμάστρες για να χτίσουν τις φωλιές τους. Σε μια τέτοια μεγάλη πόλη, υπάρχουν ελάχιστα δέντρα, έτσι ώστε τα φυσικά υλικά που χρειάζονται τα κοράκια για να κάνουν τις φωλιές τους είναι λιγοστά. Ως αποτέλεσμα, τα κοράκια παίρνουν περιστασιακά κρεμάστρες από τους ανθρώπους που ζουν στα διαμερίσματα γύρω από το ξενοδοχείο, και προσεκτικά κατασκευάζουν φωλιές που περισσότερο θυμίζουν έργα τέχνης με θέμα την ανακύκλωση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου