Βροχή ζώων

Βροχή ζώων ονομάζεται ένα σπάνιο μετεωρολογικό φαινόμενο κατά το οποίο νεκρά είτε ζωντανά ζώα πέφτουν από τον ουρανό.






Συνήθως τα ζώα αυτά είναι μικρόσωμα όπως ψάρια, βάτραχοι ή πτηνά. Ορισμένες φορές τα ζώα επιβιώνουν της πτώσης και αφού ξεπεράσουν το αρχικό σοκ συνεχίζουν κανονικά τη ζωή τους (φυσικά όταν πρόκειται για ζώα της στεριάς). Άλλες φορές τα ζώα είναι παγωμένα, κλεισμένα τελείως σε όγκο πάγου ή διαλυμένα σε άμορφες μάζες κρέατος.

Η επιστημονική εξήγηση του φαινομένου είναι ότι τα ζώα αυτά μεταφέρονται σε πολύ μεγάλα ύψη από καταιγίδες ή μικρούς σίφωνες, όπου η θερμοκρασία είναι κάτω από τους 0 βαθμούς Κελσίου, όπου και παγώνουν. Από τα μεγάλα αυτά ύψη πέφτουν στη συνέχεια με τη μορφή βροχής σε κάποιο τυχαίο σημείο της επιφάνειας του εδάφους.

Βροχή ψαριών - Γκραβούρα του Olaus Magnus (1490-1557)

Πέρα από την παραπάνω επιστημονική ερμηνεία, όσες άλλες εξηγήσεις έχουν δοκιμασθεί να προταθούν, όπως επέμβαση εξωγήινων, ή του Θεού, ή σε φαινόμενα όπως η Τηλεμεταφορά τα οποία στερούνται στοιχειώδους σοβαρότητας.

Στην Ελλάδα έχει παρατηρηθεί στα νεότερα χρόνια βροχή ψαριών 2 φορές: στις 13 με 15 Δεκεμβρίου 1951 στην Αλώνα της Φλώρινας και στις 7 Δεκεμβρίου 2002 στην Κορώνα του Κιλκίς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου