H λίμνη του Μίτσιγκαν άρχισε να ξεπαγώνει (video)

Πριν από μερικές ημέρες η λίμνη του Μίτσιγκαν, στο Σικάγο, έγινε παγκόσμια είδηση γιατί πάγωσε κυριολεκτικά. Τώρα τα χιόνια αρχίζουν να λιώνουν και το κρύο υποχωρεί δημιουργώντας νέες εκπλήξεις σε όσους παρακολουθούν αυτό το τρομερό φυσικό φαινόμενο που έπληξε τη Βόρεια Αμερική.



Η λίμνη πράγματι ξεπαγώνει σιγά-σιγά. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τεράστιες μπάλες πάγου, σαν κοτρώνες από ταινία επιστημονικής φαντασίας, να έχουν κάνει την εμφάνισή τους σε όλη την επιφάνεια της λίμνης και να σκάνε στην όχνη κάνοντας έναν τρομακτικό θόρυβο.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Joe Charlevoix, οι μπάλες σχηματίζονται όταν η θερμοκρασία του νερού στη λίμνη είναι εξαιρετικά χαμηλή με αποτέλεσμα να δημιουργούνται μικρά κομμάτια πάγου.

Τα κομμάτια πάγου κινούνται μπροστά και πίσω μαζί με τα κύματα, με αποτέλεσμα να εμπλουτίζονται με περισσότερες στρώσεις παγωμένου νερού και τελικά να εξελίσσονται σε μπάλες.

«Μεγαλώνουν όλο και περισσότερο και τελικά μετατρέπονται σε μπάλες πάγου, οι οποίες ωθούνται προς τις όχθες με τον αέρα», δήλωσε ο μετεωρολόγος.

Οι μπάλες ή «ογκόλιθοι» πάγου, όπως τις αποκαλούν οι ντόπιοι, αποτελούν συχνό θέαμα στη λίμνη τους χειμερινούς μήνες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου