Κι όμως το Σύμπαν είναι...επίπεδο.

Το Σύμπαν είναι επίπεδο και ότι ο Κόσμος είναι τουλάχιστον 250 φορές μεγαλύτερος από το ορατό Σύμπαν λένε τώρα επιστήμονες! Η μέχρι τώρα επικρατούσα θεωρία αναφέρει ότι το Σύμπαν έχει έκταση 13,7 δισεκατομμύρια έτη φωτός. 


Ειδικοί του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και του Ιmperial College London χρησιμοποίησαν τη μέθοδο Βayesian, μια πολύπλοκη μέθοδο ανάλυσης δεδομένων, με την οποία μελέτησαν όλες τις έρευνες που έχουν γίνει σχετικά με το μέγεθος του Σύμπαντος. Επίσης με τη βοήθεια των διαστημικών τηλεσκοπίων μελέτησαν τη λεγόμενη «μικροκυματική ακτινοβολία υποβάθρου», μια διάχυτη ακτινοβολία μικροκυμάτων που κατακλύζει ολόκληρο το Σύμπαν και θεωρείται ότι αποτελεί υπόλειμμα από τη Μεγάλη Έκρηξη.


Αρχικός στόχος της έρευνας ήταν να απαντήσει σε ένα από τα πλέον θεμελιώδη κοσμικά ερωτήματα. Αν το Σύμπαν είναι επίπεδο και άρα «ανοιχτής» έκτασης ή αν είναι σφαιρικό και άρα περιορισμένης έκτασης. Οι ερευνητές κατέληξαν σε δύο συμπεράσματα: πρώτον, ότι το Σύμπαν είναι επίπεδο και, δεύτερον, ότι έχει μεγαλύτερη έκταση από εκείνη που μπορούμε να δούμε με τα υπάρχοντα τεχνικά μέσα. Η ερευνητική ομάδα συνεχίζει την προσπάθειά της και επιχειρεί τώρα να υπολογίσει την έκταση του ορατού Σύμπαντος και να διαπιστώσει αν πράγματι είναι 13,7 δισεκατομμύρια έτη φωτός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου