Απολιθώματα θαλάσσιου τέρατος στο Περού.

Τα απολιθώματα ενός "θαλασσιου τέρατος" ανακάλυψε στην έρημο του Περού, ομάδα επιστημόνων από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Ρόττερνταμ.

Πρόκειται για μία αρχαία φάλαινα- δολοφόνο,  που πρέπει να έζησε πριν από περίπου 12 εκατοµµύρια χρόνια. 
Η Λεβιάθαν του Μέλβιλ, όπως ονομάστηκε η φάλαινα- τέρας, ανήκε στο είδος των φυσητήρων, όπως και το θαλάσσιο τέρας του μυθιστορήματος "Μόμπι Ντικ"! Προς τιμήν του συγγραφέα του, Χένρι Μέλβιλ, επέλεξαν οι επιστήμονες το όνομά της!
Το μήκος της δεν διέφερε πολύ από τις σημερινές φάλαινες, αφού έφτανε περίπου τα 18 μέτρα, αλλά τα δόντια της ξεπερνούσαν τα 36 εκατοστά! Το υπερβολικά μεγάλο μέγεθός τους, ήταν και η αιτία που αρχικά εκτιμήθηκε ότι επρόκειτο για χαυλιόδοντες ελεφάντων.
"Όμως, δεν υπήρχαν ελέφαντες στη Νότια Αμερική πριν από 3 εκατομμύρια χρόνια και τα απολιθώματα που βρέθηκαν έχουν ηλικία 12 έως 15 εκατομμύρια χρόνια! Κάτι δεν μας ταίριαζε, με τη θεωρία των χαυλιόδοντων!"δήλωσε ο καθηγητής Jelle Reumer, ένας από την ομάδα των επιστημόνων που συμμετείχαν στην αποστολή.
Αυτό που εντυπωσιάζει, είναι οι υποθέσεις που κάνουν οι ερευνητές, σχετικά με τις διατροφικές συνήθειες του θαλλασσιου τέρατος! Θεωρούν πιθανό η διατροφή της φάλαινας να ήταν πολύ διαφορετική από των σημερινών και να τρέφονταν με άλλες φάλαινες, τις οποίες σκότωνε δαγώνοντας τες με τα τεράστια δόντια της! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου