Το Πυθαγόρειο Θεώρημα υπήρχε 1000 χρόνια πριν από τον Πυθαγόρα.

Μπορεί να υπήρχε το Πυθαγόρειο θεώρημα, 1000 χρόνια πριν τη γέννηση του Πυθαγόρα;  Σύμφωνα με τον δρ Alexander Jones, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, η απάντηση είναι θετική!
Αρχαίοι γραφείς στη Βαβυλώνα χρησιμοποιούσαν τη μαθηματική θεωρία  του Σάμιου μαθηματικού για να υπολογίζουν το μέγεθος των χωραφιών τους, γεγονός που αποδεικνύουν μια σειρά από πήλινες πινακίδες από τη βαβυλωνιακή πόλη Νιπούρ.

Ο δρ Jones, σύμφωνα με το CNN, υποστηρίζει ότι οι πινακίδες φανερώνουν το πώς οι γραφείς υπολόγιζαν το βάθος μιας τάφρου ή την έκταση ενός πεδίου χρησιμοποιώντας πυθαγόρειες και ευκλείδειες μεθόδους, 1000 χρόνια πριν από τη γέννηση του Πυθαγόρα!

Βέβαια όλα αυτά ήταν διατυπωμένα σε ένα περίεργο κώδικα (όπου οι αριθμοί ήταν λέξεις) και μόλις το 1920 τον έσπασε ο Αυστριακός μαθηματικός Neugebauer.  Αν κάτι τέτοιο ισχύει, τότε πολύ πριν τους διάσημους Έλληνες μαθηματικούς οι Βαβυλώνιοι διέθεταν μαθηματικές γνώσεις. Τις χρησιμοποιούσαν για πρακτικούς σκοπούς αλλά και«έφτιαχναν» προβλήματα μόνο και μόνο για να έχουν την ικανοποίηση να τα επιλύουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου