Το Πείραμα στο Cern σαμποτάρεται από το …Μέλλον;

"Είναι η μοίρα του CΕRΝ να μην καταφέρει να λειτουργήσει",υποστηρίζουν δύο γνωστοί επιστήμονες. "Σαν κάποια δύναμη να μη θέλει να βρεθεί το μποζόνιο του Χιγκς."

"Μόλις ο Μεγάλος Επιταχυντής Αδρονίων πάει να λειτουργήσει, φαίνεται πως κάποιος ή κάτι επιστρέφει από το μέλλον και σαμποτάρει την προσπάθεια ανεύρεσής του…»
Μια παράδοξη θεωρία υποστηρίζει ότι ο πολύπαθος Μεγάλος Επιταχυντής 
Αδρονίων δεν κατάφερε να λειτουργήσει μέχρι τώρα επειδή σαμποτάρεται από την ίδια του τη μοίρα του. Είναι… καταστροφικό.

Δύο θεωρητικοί φυσικοί, εγνωσμένης αξίας στο αντικείμενό τους, υποστήριξαν πριν από λίγον καιρό ότι το υποτιθέμενο μποζόνιο του Χιγκς, το οποίο ευελπιστούν να αναδημιουργήσουν οι επιστήμονες στο CΕRΝ ώστε να καταλάβουν πώς και από πού άρχισαν όλα στον κόσμο, είναι τόσο καταστροφικό για τη φύση ώστε οποιαδήποτε απόπειρα γινόταν για τη δημιουργία του, «αυτό» θα είχε τη δυνατότητα να αντιστρέψει τον χρόνο και να γυρίσει πίσω για να σταματήσει τη γένεσή του. 
Όπως ο ταξιδιώτης του χρόνου που επιστρέφει στο παρελθόν και σκοτώνει τον παππού του με αποτέλεσμα να μη γεννηθεί ένας από τους γονείς του και επομένως και εκείνος.
Ο Χόγκερ Μπεκ Νίλσεν από το Ινστιτούτο Νiels Βohr στην Κοπεγχάγη και ο Μασάο Νινομίγια του Ινστιτούτου Θεωρητικής Φυσικής Υakawa στο Κιότο της Ιαπωνίας υποστήριξαν την ιδέα αυτή σε μια σειρά από εργασίες που ανήρτησαν στην ιστοσελίδα arΧiv. org, η οποία πραγματεύεται θέματα φυσικής. Ο Νίλσεν λέει ότι σύμφωνα με τη θεωρία τους όλες οι προσπάθειες για αναζήτηση του μποζονίου Χιγκς με πολύπλοκες μηχανές θα αποτύχουν. «Κατά κάποιον τρόπο», προσθέτει ο Νίλσεν, «κάποιος στη Φύση μισεί τόσο πολύ τα μποζόνια αυτά ώστε δεν θέλει να τελεσφορήσει καμία απόπειρα αναδημιουργίας τους».
Κάποιοι θεωρούν ότι η υπόθεση που μόλις διαβάσατε, είναι ανόητη και υπερβολική.
Όμως, δεν είναι έτσι, ειδικά αν σκεφτούμε ότι ισχύει κάποια παράξενη φυσική πραγματικότητα, όπως π.χ. τα «Παράλληλα Σύμπαντα».
Αν ισχύουν τα «Παράλληλα Σύμπαντα» και πράγματι η δημιουργία του μποζονίου του Χίγκς είναι καταστροφική, τότε συμβαίνει το εξής …τρελό:
Κάθε φορά που γίνεται το πείραμα σε ένα παράλληλο σύμπαν, η καταστροφή σε εκείνο το σύμπαν είναι τόσο μεγάλη που τα αντίγραφά μας σε εκείνο το σύμπαν …πεθαίνουν.
Αυτό επαναλαμβάνεται σε κάθε σύμπαν που οι περιστάσεις επιτρέπουν να εκτελεστεί το συγκεκριμένο πείραμα.

Εμείς όμως, βρισκόμαστε σε ένα σύμπαν στο οποίο εξακολουθούμε να είμαστε ζωντανοί. Αυτό σημαίνει ότι στο δικό μας σύμπαν οι περιστάσεις δεν επιτρέπουν να εκτελεστεί το πείραμα.Αυτές οι περιστάσεις μπορεί να φαίνεται ότι ξεπερνούν τους νόμους της κανονικότητας, να υπερβαίνουν δηλαδή τη στατιστική πιθανότητα να συμβούν όλες μαζί. Αλλά επειδή τα σύμπαντα όπου εκπληρώνεται η «κανονικότητα» …καταστρέφονται, εμείς συνεχίζουμε να υπάρχουμε σε κάποιο σύμπαν όπου συμβαίνει το «στατιστικά απίθανο».
Άρα, θα γίνουμε μάρτυρες διαφόρων παράδοξων περιστατικών. Π.χ. θα χαλάσουν τα μηχανήματα, θα γίνουν περίεργα ατυχήματα, θα ξεκινήσουν αναταραχές, θα αλλάξουν γνώμη οι επιστήμονες, κλπ κλπ. Λες και, ακριβώς, κάτι από το μέλλον προσπαθεί να μην επιτρέψει να συμβεί το πείραμα…
Παραδέχομαι ότι ακούγεται ιδιαίτερα τρελό και ακατανόητο για πολλούς το παραπάνω, αλλά για την μοντέρνα φυσική είναι ένα αποδεκτό σενάριο. Αν ισχύουν οι πιο πρόσφατες θεωρίες, τότε ζούμε σε ένα ιδιαίτερα τρελό και παράξενο σύμπαν!…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου