Ο Θεός υπάρχει και ζει σε άλλο Σύμπαν.

Απάντηση στον Στήβεν Χώκινγκ, ο οποίος υποστηρίζει στο νέο του βιβλίου ότι το Σύμπαν δεν χρειάστηκε το χέρι του Θεού για να δημιουργηθεί, δίνει με άρθρο του στη βρετανική εφημερίδα «Daily Telegraph» ο αστροφυσικός Τζον Γκρίμπιν. 



Ο επιστήμονας θεωρεί πιθανό το ενδεχόμενο η πλάση να δημιουργήθηκε όχι από κάποιο Παντογνώστη και Παντοδύναμο δημιουργό, αλλά από όντα σαν και εμάς, με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Ο Γκρίμπιν εκτιμά ότι "το μόνο που χρειάζεται για τη δημιουργία ενός Σύμπαντος είναι ένας επιταχυντής σωματιδίων ισχυρότερος από εκείνο που λειτουργεί στις εγκαταστάσεις του CERN και η τεχνογνωσία για τη δημιουργία μιας σταθερής τεχνητής μαύρης τρύπας."
Αν όντως αυτό ισχύει, το Μπιγκ Μπανγκ δεν είναι παρά το προϊόν ενός επιστημονικού πειράματος εξωσυμπαντικών πλασμάτων. Ο αστροφυσικός απαντά και στο ερώτημα "πού είναι ο Θεός", γράφοντας ότι "οι δημιουργοί, που ζουν σε ένα άλλο Σύμπαν, άφησαν το δικό μας να εξελιχθεί αυτόνομα, χωρίς να παρεμβαίνουν".
Γιατί όμως ένας εξωσυμπαντικός πολιτισμός θα έπαιζε το Θεό; Η απάντηση του επιστήμονα είναι αφοπλιστική: "Επειδή μπορεί να το κάνει!".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου