Ανακαλύφθηκε ανθρώπινη οδοντοστοιχία 400.000 ετών.

Το παλαιότερο τεκμήριο της εμφάνισης του σύγχρονου ανθρώπινου είδους και απόδειξη ότι οι πρόγονοί μας έζησαν δύο φορές παλαιότερα από όσο υπολογιζόταν μέχρι σήμερα, αποτελεί ανθρώπινη οδοντοστοιχία, ηλικίας 400.000 ετών που ανακαλύφθηκε σε σπήλαιο του Ισραήλ.

Σύμφωνα με τους ερευνητές που εργάζονται στο σπήλαιο, η ανακάλυψη αναμένεται να μεταβάλει την αντίληψη, που έως σήμερα συμμεριζόταν η επιστημονική κοινότητα, πως ο σύγχρονος άνθρωπος ξεκίνησε από την Αφρική.

Πιο συγκεκριμένα, μέχρι σήμερα, οι επιστήμονες θεωρούσαν πως η Αφρική ήταν η κοιτίδα της εμφάνισης του Χόμο Σάπιενς, καθώς εκεί είχαν βρεθεί τα παλαιότερα ανθρώπινα λείψανα, ηλικίας 200.000 ετών.

Το σπήλαιο όπου ανακαλύφθηκαν τα διπλάσιας ηλικίας ανθρώπινα δόντια, ανακαλύφθηκε το 2000 κοντά στο Ρος Χα’ αγίν, ανατολικά του Τελ Αβίβ και η οδοντοστοιχία που βρέθηκε υποβλήθηκε σε μία μορφολογική ανάλυση.

Όπως αποδείχθηκε, φέρει μεγάλες ομοιότητες με του σύγχρονου ανθρώπου, όπως προκύπτει από τις εξετάσεις με ακτίνες Χ και αξονική τομογραφία. Επίσης έχουν ομοιότητες με τα στοιχεία του σύγχρονου ανθρώπου που είχαν βρεθεί σε διαφορετικές τοποθεσίες στο βόρειο Ισραήλ και είναι ηλικίας 100.000 ετών, προσθέτει το ισραηλινό Παν/μιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου