Ιατρική τεχνική “παγώνει” τον θάνατο.

Με την πρόκληση ακραίας υποθερμίας, θα σώζεται η ζωή πολυτραυματιών, σύμφωνα με τη νέα τεχνική που ανακάλυψαν Αμερικανοί ερευνητές. Θα διοχετεύουν παγωμένο υγρό στις αρτηρίες κερδίζοντας χρόνο για την πραγματοποίηση χειρουργικής επέμβασης.



Με μια πρωτοποριακή τεχνική ανακάλυψαν Αμερικανοί ερευνητές για να σώσουν τη ζωή δεκάδων πολυτραυματικών ασθενών. Προκαλώντας τους ακραία υποθερμία σκοπεύουν στη συνέχεια να τους φέρνουν πίσω στη ζωή.
Μέσω αυτής της τεχνικής θα διοχετεύουν παγωμένο υγρό στις αρτηρίες και τις φλέβες των ασθενών φράζοντας τους ιστούς του σώματος με αποτέλεσμα να διευκολύνουν το χειρουργικό τους έργο.
Το εν λόγω υγρό καθιστά το σώμα σε κατάσταση υποθερμίας κάτι που επιβραδύνει τις λειτουργίες του εγκεφάλου και της καρδιάς δίνοντας σημαντικό χρόνο στους γιατρούς.
Η ανάγκη του εγκεφάλου για οξυγόνο μειώνεται αισθητά σε ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες ενώ διάφορα συστατικά του παγωμένου υγρού προστατεύουν τα όργανα.
Μάλιστα, σύμφωνα με τον Δρ Χασάν Αλάμ επικεφαλή της έρευνας 9 στους δέκα ασθενείς με θανάσιμα τραύματα θα μπορούν να ζήσουν.
Η έρευνα μέχρι τώρα βρίσκεται σε πειραματικό επίπεδο και εφαρμόζεται σε γουρούνια ενώ μετέπειτα θα εφαρμοστεί και στους ανθρώπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου