HAARP: Ο μυστήριος πομπός μικροκυμάτων.(Video)

Το HAARP είναι ένας ισχυρός πομπός μικροκυμάτων στην Αλάσκα, ο οποίος μπορεί να κατευθύνει την ακτινοβολία του σε διάφορες περιοχές της Γης με ελεγχόμενη ανάκλαση των μικροκυμάτων του στην ιονόσφαιρα. Γιατί όμως κατασκευάστηκε; Μπορεί να ελέγξει τον ανθρώπινο νου η μήπως να δημιουργήσει καιρικά φαινόμενα;




Το HAARP σύμφωνα με τα λόγια των κατασκευαστών του (Πολεμικό Ναυτικό και Αεροπορία των ΗΠΑ) και των υποστηρικτών του δεν είναι παρά ένας "ισχυρός συνηθισμένος ραδιοπομπός μικροκυμάτων, δέκα μόνο ντεσιμπέλ ισχυρότερος σε ένταση, αλλά με ένα προχωρημένο σύστημα κεραιών που συγκεντρώνει την ακτινοβολία του σε ένα τόσο μικρό στόχο, που τελικά η ακτινοβολούμενη ισχύς του ανέρχεται στη τάξη των γιγαβάτς. Εφ' όσον η ακτινοβολία του κατευθύνεται πολύ στενά προς τα πάνω, αυτή μπορεί να προκαλέσει προβλήματα μόνο σε μερικά ηλεκτρόνια ή σε μερικά πουλιά, αλλά όχι στους ανθρώπους". Το HAARP έχει επίσης θεωρηθεί ποιητικά σαν κάποιο είδος μουσικού οργάνου (παίζοντας με την Αγγλική λέξη harp, που σημαίνει άρπα), που το παίζουν οι ίδιοι οι άγγελοι.



Το HAARP αποτελείται από πολλά μέρη, το σπουδαιότερο των οποίων είναι το IRI, το Ionospheric Research Instrument (Όργανο Ιονοσφαιρικής Έρευνας).Αυτό αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους ραδιοπομπούς που έχουν κατασκευασθεί ποτέ.



Σύμφωνα με το στρατό των ΗΠΑ το HAARP είναι ένα απλό ακαδημαϊκό πρόγραμμα που έχει σα σκοπό τη μελέτη της ιονόσφαιρας και τη δημιουργία ενός νέου συστήματος επικοινωνιών. Ένα εσωτερικό όμως έγγραφο του HAARP παρουσιάζει ότι ο σκοπός του είναι η "διέγερση και πρόκληση...ενός δυναμικού για τον έλεγχο των ιονοσφαιρικών διαδικασιών", να "διαταράξει" την ιονόσφαιρα με ισχυρές ριπές ακτινοβολίας, για να δούμε μετά "πως αντιδρά σε αυτή τη διαταραχή". Οι επιστήμονες οραματίζονται να το χρησιμοποιήσουν για να φτιάξουν "τρύπες" στην ιονόσφαιρα και να "δημιουργήσουν έτσι ένα τεχνητό φακό" στον ουρανό που θα μπορούσε να εστιάσει μεγάλες συγκεντρώσεις ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας. Το πεντάγωνο θέλει επίσης να ξέρει αν θα μπορούσε να το χρησιμοποιήσει για να διακόπτει τις επικοινωνίες, να καταστρέφει τους εχθρικούς πυραύλους ή για να ελέγχει το παγκόσμιο καιρό. Γενικά το HAARP έχει σα σκοπό να μάθει "πώς να εκμεταλλευθεί την ιονόσφαιρα για χάρη του Υπουργείου Άμυνας" των ΗΠΑ.


Τα έγγραφα του στρατού που έχουν βγει στη δημοσιότητα αποδεικνύουν ότι αυτό θα μπορούσε:
* Να αντικαταστήσει το σημερινό σύστημα επικοινωνιών των υποβρυχίων με εξαιρετικά Χαμηλές Συχνότητες (ELF = Extra Low Frequencies ) με μια νέα, πιο συνεκτική τεχνολογία.
* Να χρησιμοποιηθεί για να αντικαταστήσει το σύστημα του "πάνω από τον ορίζοντα" ραντάρ, που είχε σχεδιαστεί κάποτε για τη σημερινή θέση του HAARP, από ένα πιο ευλύγιστο και ακριβές σύστημα.
* Να δώσει ένα τρόπο για την εξουδετέρωση των επικοινωνιών σε μια εξαιρετικά μεγάλη περιοχή, ενώ ο στρατός θα μπορεί να διατηρεί σε λειτουργία τα δικά του συστήματα επικοινωνιών.
* Να δώσει μια τομογραφία μιας ευρείας περιοχής της Γης (με τη διείσδυση της (ανακλώμενης από την ιονόσφαιρα ακτινοβολίας μέσα στη Γη), η οποία, αν συνδυαστεί με την υπολογιστική ικανότητα των υπολογιστών EMASS και Cray, θα μπορούσε να επαληθεύσει τη τήρηση των κανόνων της μη πυρηνικής εξάπλωσης και των συμφωνιών ειρήνης.
* Να αποτελέσει ένα εργαλείο για τη γεωφυσική έρευνα για την ανακάλυψη πετρελαίου, αερίου και μεταλλευτικών αποθεμάτων σε μια μεγάλη περιοχή.
* Να μπορέσει να χρησιμοποιηθεί για την ανίχνευση χαμηλά ιπτάμενων αεροσκαφών και πυραύλων, κάνοντας άχρηστες τις άλλες τεχνολογίες.


Οι προηγούμενες ικανότητες του HAARP μπορεί να ικανοποιήσουν αυτούς που δέχονται τους λόγους της "εθνικής άμυνας". Οι ιδιαίτερα μυστικές όμως ιδιότητες και χρήσεις του που έχουν αποκαλύψει πολλοί ερευνητές και οι οποίες αναφέρονται σε μερικά πολύ απόρρητα έγγραφα του στρατού και των μυστικών υπηρεσιών, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για όλους μας. 



Από την άλλη μεριά μερικοί επιστήμονες πιστεύουν ότι η χρησιμοποίηση των υψηλών επιπέδων ισχύος του HAARP πάνω στη φυσική μας ασπίδα, την ιονόσφαιρα, μπορεί να αποβεί καταστροφική γι' αυτήν. Μοιάζει σα να συμβαίνει αυτό που έχει δηλώσει ο Κλάρε Ζίκουρ, ιδρυτής της κίνησης "NO HAARP" στην Αλάσκα, ότι δηλαδή "ο στρατός θέλει να δώσει μια μεγάλη κλωτσιά στην ιονόσφαιρα και να δει μετά τι θα συμβεί", ή όπως το έχει θέσει η Μπάρμπαρα Ζίκουρι: "Αυτοί μοιάζουν με μικρά παιδιά που έχουν ένα μυτερό ραβδί και όταν βρουν μια κοιμισμένη αρκούδα την κεντρίζουν για να δουν τι θα συμβεί μετά".

Οι ίδιες οι πατέντες που χρησιμοποιήθηκαν για τη κατασκευή του HAARP αποδεικνύουν ότι ο στρατός των ΗΠΑ έχει παραπλανήσει εσκεμμένα το κοινό χρησιμοποιώντας εξεζητημένες λέξεις και καθαρή αποπληροφόρηση. Το HAARP χρησιμοποιεί τα μεγαλύτερα ποσά ενέργειας που έχουμε χρησιμοποιήσει μέχρι τώρα, ή για να το θέσουμε όπως οι συγγραφείς Μπέγκιτς και Mάνινγκ του βιβλίου "Οι Άγγελοι Δεν Παίζουν Αυτή την HAARP" (όπου κάνουν λογοπαίγνιο με τη λέξη HARP = Άρπα): "Τα μεγάλα παιδιά που παίζουν με τα νέα τους παιχνίδια". Σύμφωνα με μερικούς επιστήμονες μια συσκευή σαν το HAARP με τα απρόβλεπτα αποτελέσματά της, αποτελεί ουσιαστικά μια πράξη βανδαλισμού για τον ουρανό.


Η φυσικός υψηλών ενεργειών Ελίζαμπεθ Ράουσερ έχει σχολιάσει τα εξής για το HAARP: "Διοχετεύεις μια τρομακτική ενέργεια σε μια εξαιρετικά λεπτή μοριακή διαμόρφωση, που αποτελεί αυτά τα πολλαπλά στρώματα που ονομάζουμε ιονόσφαιρα...Η ιονόσφαιρα είναι επιρρεπής σε καταλυτικές αντιδράσεις και αν αλλάξει ένα μικρό μέρος της, μπορεί να συμβεί μια σημαντικότερη αλλαγή σε ολόκληρη". Σύμφωνα με αυτήν η ιονόσφαιρα είναι σα μια μεγάλη φυσαλίδα που περιβάλλει την ατμόσφαιρα της Γης, με διάφορες στροβιλώδεις κινήσεις πάνω στην επιφάνειά της. Αν ανοιχθεί μια αρκετά μεγάλη τρύπα σε αυτή, τότε αυτή θα μπορούσε να σκάσει...


Όπως αναφέρει η πατέντα του φυσικού Δρ, Μπέρναρντ Ήστλαντ, που θεωρείται ότι χρησιμοποιήθηκε στο HAARP:
"Έτσι, αυτή η συσκευή παρέχει τη δυνατότητα να βάλεις πρωτοφανείς ποσότητες ισχύος στην ατμόσφαιρα της γης σε στρατηγικές θέσεις και να διατηρήσεις το επίπεδο διοχέτευσης της ισχύος, ιδιαίτερα αν χρησιμοποιηθούν τυχαίοι παλμοί, με ένα πολύ πιο ακριβή και καλύτερα ελεγχόμενο τρόπο από αυτόν που έχει χρησιμοποιηθεί μέχρι τώρα, ιδιαίτερα με την έκρηξη πυρηνικών συσκευών διαφόρων αποδόσεων σε διάφορα ύψη...".
"...είναι δυνατόν όχι μόνο να επέμβει κάποιος στις επικοινωνίες, αλλά να επωφεληθεί από μια ή περισσότερες απ' αυτές τις ακτίνες για να πραγματοποιήσει ένα δίκτυο επικοινωνιών, ακόμα και όταν έχουν εξουδετερωθεί όλες οι υπόλοιπες επικοινωνίες. Για να το θέσουμε διαφορετικά: αυτό που χρησιμοποιείται για να εξουδετερώσει τις επικοινωνίες του άλλου, μπορεί να χρησιμοποιηθεί από το γνώστη αυτής της εφεύρεσης σαν ένα δίκτυο επικοινωνιών". "...μεγάλες περιοχές της ατμόσφαιρας θα μπορούσαν να ανέλθουν σε ένα απρόσμενα μεγάλο ύψος, έτσι ώστε οι πύραυλοι να συναντήσουν απρόσμενες δυνάμεις τριβής με αποτέλεσμα τη καταστροφή τους...".


"Είναι δυνατή και η τροποποίηση του καιρού, αλλάζοντας π.χ. τα πρότυπα ανέμου της εξώσφαιρας κατασκευάζοντας ένα ή περισσότερα λοφία ατμοσφαιρικών σωματιδίων τα οποία θα ενεργήσουν σαν ένας φακός ή σα μια μηχανή εστίασης...οι μοριακές αλλαγές της ατμόσφαιρας μπορούν να συμβούν, έτσι ώστε να μπορούν να επιτευχθούν διάφορα θετικά περιβαλλοντολογικά αποτελέσματα. Εκτός από την πρακτική αλλαγή της μοριακής σύνθεσης μιας ατμοσφαιρικής περιοχής, μπορεί να επιλεχθεί ένα ιδιαίτερο μόριο ή μόρια, ώστε αυτά να έχουν μια αυξημένη παρουσία. Για παράδειγμα θα μπορούσαν να αυξηθούν τεχνητά οι συγκεντρώσεις του όζοντος, οξυγόνου, αζώτου κ.λ.π. στην ατμόσφαιρα...".


Οι συγγραφείς του βιβλίου "Οι Άγγελοι δεν Παίζουν Αυτή την HAARP" πίστευαν ότι ο Ήστλαντ είχε δικαιώσει τη μυστηριώδη, αν και συνήθως παρανοούμενη, τελευταία εργασία του Νικολάου Τέσλα. Η πραγματική σύνδεση του Τέσλα με το HAARP προέρχεται από την ιδέα του για μια παγκόσμια ασύρματη μεταφορά της ηλεκτρικής ισχύος. Η ιδέα όμως αυτή προσκρούει άμεσα στο νόμου του αντιστρόφου τετραγώνου, σύμφωνα με τον οποίο η ακτινοβολούμενη από τη πηγή ισχύς μειώνεται με την απόσταση αντιστρόφως ανάλογα με το τετράγωνο της αποστάσεως από τη πηγή. Με αυτό το τρόπο σε μεγάλες αποστάσεις από τη πηγή φτάνει τελικά μια πολύ μικρή ισχύς.


Υποτίθεται ότι ο Τέσλα σχεδίαζε να ξεπεράσει αυτό τον περιορισμό χρησιμοποιώντας τη Γη σαν ένα τεράστιο αντηχείο, πιθανά με συχνότητες ELF (πολύ χαμηλής συχνότητας). Τα συγγράμματά του περιέχουν αναφορές για τα "Γήινα Στάσιμα Κύματα", μια συντονιστική διέγερση του εδάφους, της μαγνητόσφαιρας ή ακόμα του μεταξύ τους "κυματοδηγού". Ο ίδιος καυχήθηκε ότι το είχε επιτύχει αυτό σε μια δοκιμαστική κλίμακα, χρησιμοποιώντας "Μεγεθυντικούς Μετασχηματιστές" υψηλής ισχύος.


Δεν ξέρουμε αν λειτούργησαν τελικά τα "Στάσιμα Γήινα Κύματα" του Τέσλα, αν και μερικοί συγγραφείς πιστεύουν ότι λειτούργησαν και πώς άλλοι άνθρωποι γνωρίζουν τώρα αυτό το μυστικό. Επειδή τώρα ο Ήστλαντ μιλούσε για "μεγάλες" ιδέες σαν τον Τέσλα, η μεταξύ τους σύνδεση ήταν αναπόφευκτη.
Οι κορυφαίοι αρχηγοί όλων κυριολεκτικά των Ευρωπαϊκών χωρών είχαν αρκετές συναντήσεις με το Δρ. Νικ Μπέγκιτς, πρωτοπόρο ερευνητή και συγγραφέα για τις επιχειρήσεις του HAARP, καθώς επίσης με άλλους ανεξάρτητους επιστήμονες και ερευνητές. Ακολούθησαν πανευρωπαϊκές συσκέψεις στις οποίες εκφράστηκαν εξαιρετικά ισχυρές ανησυχίες, επιφυλάξεις και καθαρές αντιθέσεις εναντίον του HAARP και των περισσότερων, αν όχι όλων των διατάξεων του προγράμματος, καθώς επίσης σοβαρές επιφυλάξεις για τα μακροπρόθεσμα παγκόσμια αποτελέσματά του πάνω στο περιβάλλον.

Πηγή: http://originalmakedon.blogspot.com/2010/06/haarp.html#ixzz1FBMgwynX

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου