Προς αναζήτηση της Κιβωτού του Νώε.

Δέκα Αμερικανοί και Τούρκοι ορειβάτες θα αναρριχηθούν φέτος καλοκαίρι στο όρος Αραράτ προκειμένου να διαπιστώσουν αν ένα μυστηριώδες αντικείμενο που εντόπισαν στην κορυφή του είναι η Κιβωτός με την οποία ο Νώε έσωσε την πανίδα του πλανήτη από τον Κατακλυσμό.



Ο ΜακΓκίβερν και ο Τούρκος ορειβάτης Αχμέτ Αλί Αρσλάν, επικεφαλής της ομάδας, σκοπεύουν να φτάσουν μέχρι την κορυφή του Αραράτ σε ύψος 5.430 μέτρων.
Το περσινό κύμα καύσωνα έλιωσε τους πάγους και αποκάλυψε εν μέρει έναν σχηματισμό στην κορυφή του όρους που είχε εντοπιστεί για πρώτη φορά το 1957 από πιλότους της τουρκικής αεροπορίας. Έχει σχήμα πλοίου και διαστάσεις 14x23x137 μέτρα.

Η τουρκική κυβέρνηση δεν έχει ερευνήσει το σημείο. Μέχρι το 1982 η πρόσβαση στο Αραράτ και σε ολόκληρη την επαρχία Άγρι απαγορευόταν στους ξένους, επειδή οι Σοβιετικοί υποστήριζαν ότι πολλοί εξερευνητές ήταν στην πραγματικότητα Αμερικανοί κατάσκοποι.

Οι ΜακΓκλίβερν και Αρσλάν υποστηρίζουν ότι έχουν ήδη εντοπίσει την ακριβή τοποθεσία του σχηματισμού σε πρόσφατες δορυφορικές φωτογραφίες.
Σύμφωνα με έρευνες γεωλόγων, την εποχή των Σουμερίων η Μεσοποταμία είχε πληγεί από εκτεταμένη πλημμύρα.

focusmag

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου