Βρέθηκαν οι χαμένες σημειώσεις του Νεύτωνα γύρω από την αλχημεία.


Οι σημειώσεις του Άγγλου μαθηματικού και εκ των θεμελιωτών της Φυσικής Ισαάκ Νεύτωνα γύρω από την αλχημεία, για τις οποίες οι σύγχρονοι επιστήμονες πίστευαν ότι είχαν χαθεί για πάντα, βρέθηκαν τυχαία από ερευνητές που μελετούσαν χειρόγραφα στη Ακαδημία Επιστημών της Βρετανίας.


Όλες οι σημειώσεις του Νεύτωνα για την αλχημεία είχαν βρεθεί μετά το θάνατό του, το 1727. Όμως, τον Ιούλιο του 1936 πωλήθηκαν σε δημοπρασία έναντι του ποσού των 15 λιρών και έκτοτε θεωρούνταν χαμένες. Μόλις πρόσφατα εντοπίστηκαν στη Βασιλική Εταιρεία, από ερευνητές που είχαν αναλάβει να συντάξουν έναν κατάλογο χειρογράφων.

Το διάσημο έργο του Νεύτωνα «Μαθηματικές Αρχές της Φυσικής Φιλοσοφίας» θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα βιβλία στην ιστορία της σύγχρονης επιστήμης. Σε αυτό ο Νεύτωνας αναλύει τους βασικούς νόμους της κίνησης και της βαρύτητας.

Την εποχή του Νεύτωνα ορισμένοι επιστήμονες πίστευαν ότι η αλχημεία αποτελούσε το «κλειδί» για τη μετατροπή των μετάλλων σε χρυσό. Οι σημειώσεις είναι γραμμένες στα αγγλικά από τον ίδιο το Νεύτωνα και θα εκτεθούν στην ετήσια Θερινή Έκθεση Επιστημών του Λονδίνου που ξεκινά στις 4 Ιουλίου.


focusmag

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου