Σκέψου ότι δεν πονάς...

Σύμφωνα με έρευνα του γερμανικού οργανισμού AGR, τα προβλήματα στη σπονδυλική στήλη μπορούν να αντιμετωπιστούν χωρίς τη χρήση φαρμάκων, με όπλο μερικές απλές σκέψεις. Οι πόνοι στη μέση αποδίδονται...

στην εγκεφαλική μνήμη.

Τέλος στα φάρμακα για την αντιμετώπιση των πόνων στη μέση επιχειρούν να βάλουν έρευνες γερμανικού οργανισμού AGR που επικεντρώνεται στα προβλήματα της σπονδυλικής στήλης, καθώς οι επιστήμονες κατέληξαν πρόσφατα στο ότι η θετική σκέψη αρκεί για να εξαφανίσει το άλγος της σπονδυλικής μας στήλης.
Στο άρθρο αναφέρεται ότι σκέψεις που μπορούν να βοηθήσουν ουσιαστικά είναι "θα διατηρήσω μια ενεργή φυσική δραστηριότητα", "δεν υπάρχει ανάγκη μακροχρόνιας νοσηλείας για τα προβλήματα της μέσης μου" καθώς και "διαθέτω πολύ ισχυρές δυνάμεις αυτό-ίασης".
Επίσης, άλλες σκέψεις που μπορούν να συμβάλουν στην αντιμετώπιση και τον έλεγχο του πόνου είναι "Δεν πρόκειται να χάσω τη θετική αντιμετώπιση της ζωής " και "Σίγουρα θα διατηρήσω τις κοινωνικές μου επαφές". Αν επαναλαμβάνονται οι σκέψεις αυτές καθημερινά, είναι σίγουρο ότι μετά από καιρό, οι πόνοι και οι έντονες ενοχλήσεις θα γίνουν παρελθόν.
Οι πόνοι της μέσης κυρίως είναι ακίνδυνοι και στο 90% των περιπτώσεων εξαφανίζονται μετά την πάροδο λίγων εβδομάδων, τονίζει το AGR.
Στο ίδιο άρθρο αναφέρεται ότι οι πόνοι της μέσης που διαρκούν περισσότερο οφείλονται κυρίως στην εγκεφαλική μνήμη, του πόνου και στις περισσότερες περιπτώσεις προκαλούνται από τις σκέψεις του ατόμου αλλά και τη στάση που αυτό κρατά απέναντι στον πόνο.

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου