Σφήκα που παράγει ηλεκτρισμό.


An oriental hornet.Η ανατολική αυτή σφήκα έχει ενσωματωμένα "ηλιακά κύτταρα" που παράγουν ηλεκτρική ενέργεια από την ηλιακή ακτινοβολία. Είναι το πρώτο στο ζωικό βασίλειο που το καταφέρνει αυτό σύμφωνα με τις μελέτες.
Οι επιστήμονες ήδη ήξεραν ότι, για άγνωστους λόγους, ορισμένα είδη σφήκας παράγουν ηλεκτρισμό μέσα στον εξωσκελετό τους σύμφωνα με τις έρευνες της Marian Plotkin του πανεπιστημίου του Tel-Aviv.


Ύστερα από καιρό οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι οι σφήκες ήταν ενεργές μόνο όταν ο ήλιος ήταν έντονος- κάτι που είναι ασυνήθιστο στις σφήκες.


Οι επιστήμονες προχώρησαν την έρευνα ένα βήμα παρακάτω μελετώντας την δομή του εξωσκελετού της σφήκας για να μπορέσουν να καταλάβουν πως γινόταν η παραγωγή του ηλεκτρισμού.


Η έρευνα έδειξε ότι οι κίτρινες χρωστικές ουσίες στον ιστό της σφήκας χρησιμοποιείται ως παγίδα του φωτός, ενώ η καφέ χρωστική ουσία χρησιμοποιείται για την παραγωγή του ηλεκτρισμού. Το πως ακριβώς γίνεται η χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας από τα έντομα αυτά δεν είναι ακόμη κατανοητό δήλωσε, σημείωσε η Plotkin.


national geographic
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου