Μαγνητίζεις τον εγκέφαλο και «αλλάζεις» χέρι.

ΛΟΝΔΙΝΟ. Ενα ιδιαίτερα ενδιαφέρον πείραμα πραγματοποίησε διεθνής ομάδα επιστημόνων οι οποίοι θέλησαν να διαπιστώσουν τις συνέπειες που μπορεί να υπάρξουν αν μαγνητιστεί ο εγκέφαλος ενός ανθρώπου.




Ειδικοί από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και το Βέλγιο εξέθεσαν τον εγκέφαλο εθελοντών σε ένα ισχυρό μαγνητικό πεδίο.

Οπως διαπίστωσαν, ο μαγνητισμός του εγκεφάλου είχε ως αποτέλεσμα ένας δεξιόχειρας να μετατρέπεται αυτομάτως σε αριστερόχειρα. Είναι διαπιστωμένο ότι το αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου ελέγχει τις κινητικές ικανότητες της δεξιάς πλευράς του σώματος και το δεξιό της αριστερής.

Οι ερευνητές εντόπισαν μια περιοχή στο αριστερό ημισφαίριο η οποία όταν δεχθεί μαγνητικά ερεθίσματα ενεργοποιείται με τρόπο τέτοιο ώστε μεταβάλλει τον φυσιολογικό τρόπο λειτουργίας του εγκεφάλου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο εγκέφαλος να «μπερδεύεται» και να αντιστρέφει τις εντολές που δίνει για την εκτέλεση των χειρωνακτικών πράξεων. Οπως διαφάνηκε στα πειράματα, όταν ο εγκέφαλος των δεξιόχειρων εθελοντών τελούσε υπό μαγνητισμό εκείνοι μετατρέπονταν σε αριστερόχειρες. Το αντίστροφο όμως δεν ίσχυσε αφού ο μαγνητισμός της αντίστοιχης δεξιάς πλευράς του εγκεφάλου δεν μετέτρεπε τους αριστερόχειρες σε δεξιόχειρες.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=46&ct=33&artId=317481&dt=29/09/2010#ixzz18g35w1JY

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου