Η ζάχαρη κάνει καλό στα νεύρα.

Την επόμενη φορά που θα αισθανθείτε θυμό και θα καταλάβετε ότι χάνετε τον αυτοέλεγχό σας, πολύ απλά φάτε λίγη σοκολάτα!
Οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι, τα υψηλά επίπεδα σακχάρου, μπορεί να ...
περιορίσουν την επιθετικότητα για ένα επιπλέον, αν μη τι άλλο, μικρό χρονικό διάστημα.

Ο καθηγητής Brad Bushman από το Ohio State University, ο οποίος ηγήθηκε της μελέτης, δήλωσε: « H αποφυγή επιθετικών παρορμήσεων θέλει αυτοέλεγχο και για να γίνει αυτό χρειάζεται μεγάλη κατανάλωση ενέργειας του ανθρωπίνου σώματος. Η γλυκόζη εφοδιάζει τον εγκέφαλο με αυτή την απαραίτητη ενέργεια».

Σε δύο εργασίες που έχουν δημοσιευθεί, ο Δρ Bushman και οι συνεργάτες του, έκαναν διάφορες μελέτες που αποδεικνύουν ότι, τα άτομα που έχουν πρόβλημα μεταβολισμού εμφανίζουν περισσότερα συμπτώματα επιθετικότητας και μειωμένη συγκαταβατική συμπεριφορά απέναντι σε άλλα άτομα.

Το πρόβλημα είναι ότι, ο αριθμός των ατόμων που έχουν πρόβλημα μεταβολισμού της γλυκόζης – κυρίως εκείνοι που πάσχουν από διαβήτη – αυξάνεται ραγδαία.

«Ο διαβήτης δεν βλάπτει μόνο τη δική τους υγεία, αλλά έχει και κοινωνικές επεκτάσεις. Ο υγιής μεταβολισμός της γλυκόζης, μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη μιας πιο υγιούς κοινωνίας, αφού θα μπορούν οι άνθρωποι να έχουν καλύτερο αυτοέλεγχο», ανέφερε στην ομιλία του ο Δρ Bushman.

Κατά την διάρκεια της έρευνας πήραν μέρος 62 άτομα και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι, οι συμμετέχοντες που ήπιαν λεμονάδα με ζάχαρη είχαν λιγότερο επιθετική συμπεριφορά συγκριτικά με τα άτομα που ήπιαν λεμονάδα με υποκατάστατο ζάχαρης!


Διαβάστε περισσότερα στο www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου