Ενδιαφέρον βίντεο για τις μελλοντικές κλιματικές αλλαγές της Γής (video)


Το International Geosphere-Biosphere Programme παρουσίασε ένα πολύ ενδιαφέρον βίντεο για τις μελλοντικές κλιματικές αλλαγές που πρόκειται να συμβούν στον πλανήτη λόγο τις υπερθέρμανσης του.








To International Geosphere-Biosphere Programme (IGBP)  είναι ένα ερευνητικό πρόγραμμα για την μελέτη της παγκόσμιας κλιματικής αλλαγής.Το IGBP ξεκίνησε υπό την αιγίδα του Διεθνούς Συμβουλίου Επιστημονικών Ενώσεων (International Council of Scientific Unions) το 1986. Εξετάζει το σύστημα της Γης συνολικά, τις αλλαγές που συμβαίνουν και τον τρόπο με τον οποίο οι αλλαγές επηρεάζονται από τις ανθρώπινες δραστηριότητες.



Το IGBP έχει ως στόχο την περιγραφή και την κατανόηση το ρυθμιστικό ρόλο των φυσικών, χημικών και βιολογικών διεργασιών  στο σύστημα της Γης. Επιδιώκει επίσης να διευρήνει τη γνώση για το πώς οι άνθρωποι επηρεάζουν τις φυσικές διαδικασίες, όπως τον κύκλο του άνθρακα,  αζώτου, του θείου, του φωσφόρου και τον πολύ σημαντικό για τα έμβια όντα κύκλο του νερού. Σύμφωνα με τούς ερευνητές του, "Παρέχει επιστημονικές γνώσεις για να βοηθήσει τις ανθρώπινες κοινωνίες να αναπτύσσονται σε αρμονία με το περιβάλλον της Γης».

Για να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του προγράμματος πατήστε εδώ.



Αρθρογραφεί ο Μπίλης Τ. [Planitikos Team]
Πηγές: International Geosphere-Biosphere Programme, Wikipedia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου