Το απροσπέλαστο κέντρο φύλαξης απόρρητων ψηφιακών δεδομένων στον κόσμο (video)

Βρίσκεται έξω από τη Στοκχόλμη και είναι ένα από τα μεγαλύτερα, γνωστότερα και εντυπωσιακότερα Κέντρα Φύλαξης Ψηφιακών Δεδομένων στον κόσμο.





Διαθέτει μερικούς από τους ισχυρότερους «εξυπηρετητές» του πλανήτη, στους οποίους φυλάσσονται χιλιάδες terrabytes δεδομένων για λογαριασμό των μεγαλύτερων εταιρειών της υφηλίου.

Ό,τι μπαίνει εκεί μέσα, μένει εκεί μέσα, καθώς μόνο εγκεκριμένα άτομα μπορούν να έχουν πρόσβαση στους θηριώδεις σκληρούς δίσκους.

Πρόκειται για παλιό μπούνκερ στα Λευκά Όρη της Δανίας, το οποίο κατασκευάστηκε έτσι ώστε να αντέξει μετά από πρόσκρουση υδρογονοβόμβας, γι' αυτό και βρίσκεται 30 μέτρα κάτω από το έδαφος, ενώ το πάχος των τοίχων του φτάνει το μισό μέτρο – παράγοντες που διασφαλίζουν τη φυσική ψύξη των συστημάτων.

Εκεί είχε επιλέξει μέχρι πριν όχι πολύ καιρό να εμπιστευτεί τη διαφύλαξη των «καυτών» ψηφιακών ντοκουμέντων του Wikileaks o Τζούλιαν Ασάνζ και το επιτελείο του.

Σε αντίθεση με τα περισσότερα τέτοιου είδους «data centers», τα οποία συνήθως φιλοξενούνται σε παλιές αποθήκες, το Bahnhof ξεχωρίζει ως το πιο εστετίστικο, σε σημείο μάλιστα ώστε να εμπνεύσει τον αρχιτέκτονα της Cisco IT Ντάγκλας Άλγκερ να γράψει ένα βιβλίο αφιερωμένο στα πιο ενδιαφέροντα από άποψη design «data centers» στον κόσμο.




Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου