Διπλάσια ποσοστά επιτυχίας για το IVF

Νέα διαγνωστική μέθοδος αυξάνει έως και κατά 60% την επιτυχία της εξωσωματικής γονιμοποίησης. Η νέα τεχνική των επιστημόνων βασίζεται στην αφαίρεση των κυτταρικών υπολειμμάτων ή πολικών σωμάτων, από το αναπτυσσόμενο έμβρυο και στην ανάλυση του γενετικού του κώδικα.


Η χαρτογράφηση του γενετικού κώδικα των γονιμοποιημένων ωαρίων μπορεί να διπλασιάσει τα ποσοστά επιτυχίας της εξωσωματικής γονιμοποίησης (IVF), υποστηρίζει διεθνής ερευνητική ομάδα σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο «Cell». 

Η νέα διαγνωστική τεχνική για την ανίχνευση των υγιών εμβρύων μπορεί να αυξάνει έως κατά 60% την επιτυχία της εξωσωματική γονιμοποίησης υποστηρίζουν οι ειδικοί από τα πανεπιστήμια του Πεκίνου και του Χάρβαρντ. 

Όπως είναι γνωστό, η εξωσωματική γονιμοποίηση βασίζεται στην εργαστηριακή γονιμοποίηση του ωαρίου από το σπερματοζωάριο και την μεταφορά στην συνέχεια του εμβρύου στην μήτρα. 

Για να μεγιστοποιηθεί η πιθανότητα επιτυχίας της διαδικασίας, υπάρχουν διάφορες διαγνωστικές τεχνικές που συμβάλλουν στην επιλογή του υγιέστερου εμβρύου για εμφύτευση. Ωστόσο, αυτές οι μέθοδοι συχνά βασίζονται στην αφαίρεση κυττάρων από το αναπτυσσόμενο έμβρυο, γεγονός που δεν εγγυάται πάντα τον εντοπισμό όλων των γενετικών προβλημάτων.

Η νέα μέθοδος

Η νέα τεχνική που προτείνουν Κινέζοι και Αμερικανοί επιστήμονες, και δοκιμάστηκε σε 70 γονιμοποιημένα ωάρια, βασίζεται στην αφαίρεση των κυτταρικών υπολειμμάτων, γνωστά ως πολικά σώματα, από το αναπτυσσόμενο έμβρυο και στην ανάλυση του γενετικού του κώδικα. 

«Θεωρητικά, αν η διαδικασία λειτουργήσει σωστά, θα είμαστε σε θέση να διπλασιάσουμε τα ποσοστά επιτυχίας της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής από 30% στο 60% και ίσως και περισσότερο», εξηγεί ο δρ Τζιε Κουιάο, από το Τρίτο Νοσοκομείο του Πανεπιστημίου του Πεκίνου. 

Η τεχνική επιτρέπει τον έλεγχο του DNA της μητέρας να ελέγχεται για γενετικές ανωμαλίες που ίσως οδηγούν σε αποτυχία της εξωσωματική γονιμοποίηση, αποβολή ή γενετικά προβλήματα του παιδιού. 

Αναμένεται να βοηθήσει ιδιαιτέρως τις γυναίκες που έχουν επαναλαμβανομένες αποτυχίες στην εξωσωματική γονιμοποίηση και θα βελτιώσει τα ποσοστά επιτυχίας της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, ειδικά στις μεγαλύτερες ηλικιακά γυναίκες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου