Ιστοσελίδα αποκαλύπτει αν κάποιος είναι θύμα διαδικτυακής κλοπής

Τα περισσότερα θύματα διαδικτυακής κλοπής το αντιλαμβάνονται όταν είναι πλέον πολύ αργά. Οταν οι επιτήδειοι που τους έκλεψαν τον κωδικό για το mail και τα social media, ή ακόμη χειρότερα τους αριθμούς των πιστωτικών καρτών, έχουν ήδη κάνει τη δουλειά τους. Μία ιστοσελίδα υπόσχεται πως κάνει την αποκάλυψη νωρίτερα.


Πρόκειται για το haveibeenpwned.com, το οποίο δημιούργησε ο Αυστραλός προγραμματιστής Τρόι Χαντ. Σύμφωνα με δημοσίευμα του PCWorld, σε αυτή την πρωτοποριακή ιστοσελίδα μπορούν οι χρήστες να διαπιστώσουν αν έχουν κλαπεί τα προσωπικά τους δεδομένα στο διαδίκτυο.

Η ιστοσελίδα επιτρέπει στους χρήστες να τσεκάρουν εάν οι διευθύνσεις του e-mail τους υπάρχουν στις λίστες με δεδομένα που εκλάπησαν μετά τις διαρροές στην εταιρεία Adobe System, φέτος, στη Yahoo, το 2012, στη Sony και τη Stratfor, το 2011 καθώς και στη Gawker, το 2010.

Στο haveibeenpwned.com δεν υπάρχουν αποθηκευμένα τα δεδομένα που έχουν διαρρεύσει- άλλωστε όπως λέει ο δημιουργός της δεν θέλει να γνωρίζει τους κωδικούς, καθώς δεν θέλει να έχει τέτοια ευθύνη- αλλά μόνο οι διευθύνσεις του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους, προκειμένου να γίνει εφικτή η διασταύρωση.

Συνολικά, στη βάση δεδομένων του haveibeenpwned.com υπάρχουν 152 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που διέρρευσαν από την Adobe, 860.000 της Stratfor, πάνω από 530.000 της Gawker, περίπου 455.000 της Yahoo και 37.000 της Sony.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου