20 απλά βήματα για χάσιμο κιλών

Αν θέλετε να χάσετε βάρος, θα πρέπει να το μειώσετε κατά 500 θερμίδες την ημέρα. Μπορείτε να τρώτε 250 λιγότερες και στη συνέχεια να κάψετε 250 περπατώντας για 30-45 λεπτά. Ακολουθούν απλές συνήθειες που βοηθούν να κρατήσετε μακριά το επιπλέον σωματικό βάρος.








Tα κακά νέα. Ο μέσος ανθρώπους κερδίζει μισό με ένα κιλό το χρόνο.

Τα καλά νέα. Η κατανάλωση 100 θερμίδων λιγότερο κάθε ημέρα είναι αρκετή για να αποτρέψει την αύξηση βάρους.



Σε μια εβδομάδα θα παραχθεί περίπου μισό κιλό απώλειας βάρους, δήλωσε η Dr. Holly Wyatt, του Center for Human Nutrition, στο Ντένβερ.

Δεν θα δείτε αμέσως σημαντικές αλλαγές, αλλά μικρά τρικ σαν αυτά που ακολουθούν θα σας ανταμείψουν μελλοντικά.


Ελέγξτε τη διατροφή

  • Αρχίστε με σαλάτα και φάτε λιγότερο κατά το υπόλοιπο του γεύματος, αναφέρει έρευνα του Pennsylvania State University.Όταν πάνω στη σαλάτα υπάρχει μοτσαρέλα, χαμηλή σε λιπαρά και αντίστοιχο ιταλικό ντρεσιγκ, αντί για εναλλακτικές λύσεις με υψηλά λιπαρά, οι γυναίκες καταναλώνουν 10% λιγότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια της ημέρας.
  • Βάλτε πιρούνι. Αν προτιμάτε το ντρέσιγκ της σαλάτας δίπλα, μπήξτε το πιρούνι σας σε αυτή πριν φάτε τα λαχανικά. Η συγκεκριμένη κίνηση μπορεί να αφαιρέσει εκατοντάδες θερμίδες.
  • Επιλέξτε 2 ορεκτικά. Σύμφωνα με έρευνα του University of North Carolina, το μέσο χάμπουργκερ είναι 23% μεγαλύτερο σήμερα σε σχέση με το 1977. Επιλέξτε πιάτο ζυμαρικών και σαλάτα ή σούπα για ορεκτικό, αντί για χάμπουργκερ.
  • Επισκεφτείτε την αυτόματη μηχανή πωλήσεων. Ο ατομικές συσκευασίες είναι καλύτερες από το να σκάβετε..μέσα στη μεγάλη σακούλα με τα πατατάκια.
  • Περπατήστε και μιλήστε. Όταν χτυπά το κινητό σας περπατήστε στον εργασιακό σας χώρο ή έξω. Αν το κάνετε για 10 λεπτά κάθε εργάσιμη ημέρα, σε μέτριο ρυθμό, θα κάψετε περίπου 1.000 θερμίδες τον μήνα και θα χάσετε 1,5 κιλό το χρόνο.
  • Προσέξτε τις θερμίδες του καφέ. Οι μοντέρνοι καφέδες που στις μέρες μας επιλέγουν πολλοί άνθρωποι μπορεί να περιλαμβάνουν τόσες θερμίδες όσο και ένα ολόκληρο γεύμα.
  • Επιλέξτε ξηρούς καρπούς. ‘Ερευνα του Harvard University έδειξε ότι όσοι έκαναν δίαιτα και κατανάλωναν μια χούφτα φιστίκια ή ανάμεικτους ξηρούς καρπούς καθημερινά είχαν περισσότερες πιθανότητες να χάσουν βάρος σε σχέση με ομάδα που δεν κατανάλωναν ξηρούς καρπούς.
  • Μην κάθεστε απλώς. Ο μέσος άνθρωπος καίει 100 θερμίδες την ώρα όταν κάθεται και 140 την ώρα όρθιος. Σηκωθείτε 2 ώρες την ημέρα όσο δουλεύετε, για να χάσετε ως 2 επιπλέον κιλά το χρόνο.

Προσαρμόστε τις συνήθειες

  • Κοιμηθείτε καλά, χάστε περισσότερα. Ο ανεπαρκής ύπνος φαίνεται να αυξάνει την παραγωγή της κορτιζόλης, που ελέγχει την όρεξη. Υψηλά επίπεδα κορτιζόλης, φαίνεται πως χειροτερεύουν την υπερβολική κατανάλωση και την πείνα. Επιπλέον, ο πολύ λίγος ύπνος μπορεί να οδηγήσει το σώμα σας να μην καίει υδατάνθρακες, που μπορεί να μεταφραστεί σε περισσότερο αποθηκευμένο σωματικό λίπος.
  • Διπλασιάστε την πρωτεΐνη. Η προσέγγιση, υψηλή πρωτεΐνη, χαμηλοί υδατάνθρακες, μπορεί ενδεχομένως να βοηθήσει να μη χάσετε μυς μαζί με λίπος, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό The Journal of Nutrition. Σύμφωνα με τον ερευνητή Donald K. Layman, του University of Illinois, η λευκίνη που βρίσκεται στο μοσχάρι, τα πουλερικά, τα γαλακτοκομικά, το ψάρι και τα αυγά μπορεί να βοηθήσει ενδεχομένως στη διατήρηση του μυϊκού ιστού.
  • Κρατήστε ημερολόγιο άσκησης. Η καταγραφή των επιτευγμάτων σας όσον αφορά τη φόρμα σας είναι υπέροχος τρόπος να παρακολουθήσετε την πρόοδό σας, να δώσετε θετική ενθάρρυνση στον εαυτό σας και να διατηρήσετε εστιασμένο το ενδιαφέρον στους στόχους.
  • Καταναλώστε καθημερινά, γαλακτοκομικά. Ένα κομμάτι τυρί ή ένα φλιτζάνι γάλα ή γιαούρτι μπορεί να αναζωογονήσει το μεταβολισμό σας, ανακάλυψε έρευνα του University of Tennessee. Άνθρωποι που μείωσαν 500 θερμίδες την ημέρα τη διατροφή τους ενώ έτρωγαν γιαούρτι 3 φορές την ημέρα έχασαν 6 κιλά σε 12 εβδομάδες, περισσότερο βάρος και λίπος σε σχέση με ομάδα ελέγχου που μείωσε μόνο τις θερμίδες.

Ενυδατωθείτε

  • Πίνετε νερό. Ο οργανισμός σας συχνά μπερδεύει τη δίψα με την πείνα, επομένως η ενυδάτωση σημαίνει ότι ενδεχομένως δεν θα πεινάτε.
  • Προσέξτε τις λευκές τροφές. Αυτό είναι το χρώμα των περισσότερων υδατανθράκων με πολλές θερμίδες-πατάτες, ψωμί, ρύζι κλπ.
  • Μήλο πριν το δείπνο. Πώς 346 άνθρωποι σε μικρή πόλη της πολιτείας Ουάσιγκτον έχασαν 6 κιλά κάθε 3 μήνες; Με τακτική άσκηση, ισορροπημένη διατροφή και ένα μήλο πριν το δείπνο. Το μήλο έχει 5 γρ. ινών που βοηθούν στο αίσθημα του κορεσμού.
  • Δράστε σαν παιδί. Να επεκτείνετε τον ορισμό της δραστηριότητας ώστε να περιλαμβάνει το παιχνίδι με τα παιδιά.

Πρωινό του πρωταθλητή

  • Φάτε πρωινό. Έρευνα του Harvard, ανακάλυψε ότι άνθρωποι που το κάνουν καθημερινά, μειώνουν τις πιθανότητες να γίνουν παχύσαρκοι και να εμφανίσουν διαβήτη μέχρι την ηλικία των 35-50 ετών σε σύγκριση με όσους καταναλώνουν πρωινό μόνο μια φορά την εβδομάδα.
  • Να είστε επιλεκτικός στο ψωμί. Επιλέξτε ολικής αλέσεως ως πρώτο υλικό και σιγουρευτείτε ότι κάθε φέτα περιέχει τουλάχιστον 2 γρ. ινών.
  • Φάτε μια χούφτα σοκολατένιες καραμέλες. Μισό πακέτο καραμελών προσθέτει μόνο 100 θερμίδες στον καθημερινό αριθμό και μπορεί να ικανοποιήσει την όρεξη για γλυκό.
  • Bουρτσίστε τα δόντια σας μετά από κάθε γεύμα. Το βούρτσισμα δεν καταπολεμά μόνο την τερηδόνα. Χρησιμεύει και ως σωματικό και ψυχολογικό εργαλείο για να σταματήσετε να τρώτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου