Έστειλαν γραπτά μηνύματα χρησιμοποιώντας βότκα (video)

Ένα νέο τρόπο επικοινωνίας μεταξύ δύο σημείων ανέπτυξαν ερευνητές του Πανεπιστημίου York στον Καναδά, με τη χρήση βότκας, αποδεικνύοντας ότι σε περιπτώσεις ανάγκης μπορούμε να αποστείλουμε γραπτά μηνύματα ακόμα και αν δεν υπάρχει σήμα στο κινητό μας τηλέφωνο.







Το σύστημά τους αξιοποιήθηκε για να μεταδώσει μέσω μηνύματος τους στίχους από τον εθνικό ύμνο του Καναδά μεταξύ δύο σημείων που δεν είχαν μεταξύ τους κανενός είδους σύνδεση.

Όπως αναφέρει το techgear, αυτό που έκαναν ήταν να αναπαραστήσουν τα ψηφία 0 και 1 και κατ' επέκτασιν τα γράμματα της αλφαβήτου χρησιμοποιώντας συγκεκριμένα επίπεδα συγκέντρωσης της βότκας. Με τον τρόπο αυτό κατόρθωσαν να αποστείλουν ένα μήνυμα σε μια μονάδα λήψης που βρισκόταν σε απόσταση 3.5 μέτρων από το εργαστήριο και η οποία μπορούσε να διαβάζει το μήνυμα παρατηρώντας τα επίπεδα συγκέντρωσης της βότκας (αν ανέβαιναν ή έπεφταν με την πάροδο του χρόνου).

Ο επικεφαλής του project Nariman Farsad, σχολίασε: «Πιστεύουμε ότι έχουμε αποστείλει το πρώτο γραπτό μήνυμα που να βασίζεται αποκλειστικά στην μοριακή επικοινωνία, ελέγχοντας τα επίπεδα συγκέντρωσης του αλκοόλ για να αναπαραστήσουμε το αλφάβητο».

Μπορεί η διαδικασία να μην είναι ό,τι πιο εύκολο ή γρήγορο για τον απλό χρήστη, ωστόσο οι ερευνητές σχολιάζουν ότι σε περιπτώσεις κλειστού περιβάλλοντος χωρίς WiFi ή δίκτυο κινητής τηλεφωνίας μπορεί να αποβεί σωτήρια.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου