Ο χαμένος παράδεισος της Μοζαμβίκης ένα άγνωστο και αχαρτογράφητο δάσος (video)

Ένα αχαρτογράφητο και ανεξερεύνητο «παράδεισο» ανακάλυψαν επιστήμονες στην καρδιά της Μοζαμβίκης, χάρη στο Google Earth.






Πρόκειται για το Όρος Μάμπου, ένα παρθένο βουνό ύψους 1.700 μέτρων, το οποίο ορθώνεται πάνω από τη σαβάνα της Μοζαμβίκης και καλύπτεται από ένα δάσος το οποίο εκτιμάται ότι είναι το μεγαλύτερο υγρό τροπικό δάσος μεσαίου υψομέτρου σε ολόκληρη τη νότια Αφρική.


Όπως αναφέρει η Guardian, την ανακάλυψη έκανε ο Τζούλιαν Μπέιλις, βιολόγος στους Βασιλικούς Βοτανικούς Κήπους του Κιού, έξω από το Λονδίνο, όταν αναζήτησε στους χάρτες της Google άγνωστες περιοχές υψηλής βιοποικιλότητας στην Αφρική.


Τον Οκτώβριο του 2008, ο Μπέιλις και μια διεθνής ομάδα 28 επιστημόνων έφτασαν στη Μοζαμβίκη για την πρώτη αποστολή εξερεύνησης. Οι ερευνητές συνέλεξαν 500 είδη φυτών και 126 δείγματα ζώων, μεταξύ των οποίων ένα νέο είδος χαμαιλέοντα, τρία νέα είδη φιδιών, τέσσερα νέα είδη πεταλούδων, ένα νέο καβούρι και πέντε νέα φυτά.


«Πολύς κόσμος πιστεύει ότι δεν έχει μείνει πια τίποτα στον κόσμο να ανακαλυφθεί» σχολίασε ο Δρ Μπέιλις. «Υπάρχουν όμως νέα είδη που περιμένουν να ανακαλυφθούν, χαμένοι κόσμοι που μένει να βρούμε». Ο ερευνητές παρουσιάζει τη μεγάλη ανακάλυψη στο παραπάνω βίντεο που έχει αναρτηθεί στο YouTube.




Πηγή

1 σχόλιο:

Στελιος είπε...

Δυστυχως το ανακαλυψανε :/

Δημοσίευση σχολίου