Site που προβλέπει αν τα passwords αν είναι αδύναμα

Εδώ και πάρα πολύ καιρό οι χρήστες του διαδικτύου βρίσκονται σε κατάσταση παράκρουσης. Ωστόσο, η πρόσφατη αποκάλυψη ότι ευφάνταστοι χάκερς έκλεψαν δύο εκατομμύρια κωδικούς πρόσβασης, μετέτρεψαν την δημιουργία των passwords σε πονοκέφαλο.


Πόσο αδύναμος είναι ο συνδυασμός που έχουμε επιλέξεις για να εισερχόμαστε στα mail μας, στα social media, στους λογαριασμούς τραπεζών που τυχόν διατηρούμε (e-banking); Κανείς δεν μπορεί να είναι εκ προοιμίου σίγουρος.

Το site Telepathwords (https://telepathwords.research.microsoft.com/), έχει τη δυνατότητα να σε προϊδεάσει για το αν βρίσκεσαι σε κίνδυνο ή μπορείς να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Πρόκειται για μια ηλεκτρονική ανάπτυξη υπό τη σκέπη της Microsoft, ένας on line οδηγός για την αντιμετώπιση των χάκερς που καραδοκούν εκεί έξω.

Η διαδικασία είναι απλή: καθώς πληκτρολογείς το password (αργά – αργά), το site προσπαθεί να υποθέσει ποιο είναι το επόμενο γράμμα που θα γράψεις. Αν το καταφέρει, τότε μάλλον είσαι κοντά στην παγίδα.

Παρά ταύτα, το site πληροφορεί ότι δεν είναι πανάκεια. Δεν μπορεί να αποτρέψει όλα τα αδύναμα passwords και φυσικά δεν κρατάει τα στοιχεία τα οποία έχετε πληκτρολογήσει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου