Το νέο ρομπότ της NASA που θα ταξιδέψει στον Αρη (video)

Ένα ανθρωπόμορφο ρομπότ ονόματι Valkyrie θα είναι ο επόμενος επισκέπτης του κόκκινου πλανήτη, σύμφωνα με τη NASA. Το ανδροειδές, που μοιάζει με σούπερ ήρωα, σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε μέσα σε 9 μόλις μήνες στην βάση Χιούστον της NASA, στο Τέξας.



Η Valkyrie έχει ύψος 1,9 μέτρα και φέρει ένα λαμπερό λογότυπο της NASA στο στήθος της. Το ρομπότ αναπτύχθηκε για τον διαγωνισμό DARPA Robotic Challenge που λαμβάνουν χώρα στο τέλος του μήνα και έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους ανθρώπους κατά τη διάρκεια καταστροφών.

Για να δοκιμάσουν τις δυνατότητές της Valkyrie, η DARPA θα περάσει το ρομπότ μέσα από μια ποικιλία σεναρίων καταστροφής που μπορεί να συναντήσει σε ακραίες καταστάσεις. Η Valkyrie θα πρέπει να οδηγήσει ένα όχημα, να καθαρίσει τα συντρίμμια , να περάσει μέσα από έναν τοίχο και να εκτελέσει άλλες εργασίες που αποδεικνύουν ότι αντέχει.

Οπως εξηγεί ο Νικολάους Ράντφορντ, επικεφαλής της ομάδας που κατασκεύασε την Valkyrie: «Η NASA πιθανότατα θα στείλει ρομπότ πριν από τους αστροναύτες στον κόκκινο πλανήτη. Η Valkyrie θα αρχίσει να προετοιμάζει το έδαφος για τους ανθρώπινους εξερευνητές και όταν αυτοί φτάσουν , τα ρομπότ και οι άνθρωποι θα εργαστούν από κοινού για να εξερευνήσουν τον Αρη»

Οι δοκιμές του διαγωνισμού DARPA Robotic Challenge 2013 θα γίνουν στις 20 και στις 21 Δεκεμβρίου στη Φλόριντα, ενώ η νικήτρια ομάδα θα λάβει βραβείο 2,000,000 δολαρίων.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου