Η τρύπα του Όζοντος δεν προβλέπεται να κλείσει πριν το 2070

Η απαγόρευση των χημικών ουσιών που καταστρέφουν το όζον δεν έχει ακόμη παρουσιάσει καμία βελτίωση στην τρύπα του όζοντος στην Ανταρκτική σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, ενώ οι ερευνητές επισημαίνουν ότι δεν αναμένεται καμία απολύτως βελτίωση μέχρι το 2070.





Τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι η μέτρηση του συνολικού μέγεθος της τρύπας, δείχνει λίγα πράγματα για την καταστροφή του όζοντος και είναι παραπλανητικό να χρησιμοποιούμε την έκταση της τρύπας και μόνο για τη μέτρηση της περιβαλλοντικής προόδου.

Η Αν Ντάγκλας από το Κέντρο Greenbelt της NASA που ηγήθηκε της έρευνας, μιλώντας την Τετάρτη στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Γεωφυσικής Ένωσης, αναφέρει ότι στην πραγματικότητα, οι άνθρωποι δεν θα είναι σε θέση να δουν την πραγματική επίπτωση της μείωσης του όζοντος από τις χημικές ουσίες πριν το 2025, αναφέρει η Αν Ντάγκλας που ηγήθηκε της έρευνας και πρόσθεσε ότι η τρύπα του όζοντος στην Ανταρκτική δεν θα επουλωθεί πλήρως μέχρι το 2070 .

Αντίθετα, οι αλλαγές στην τρύπα του όζοντος του Νοτίου Πόλου θα είναι ορατές από έτος σε έτος λόγω των φυσικών διακυμάνσεων στα πρότυπα του ανέμου: «Το όζον παράγεται στους τροπικούς , αλλά μεταφέρεται από τους ανέμους από τους τροπικούς προς την πολική περιοχή. Ωστόσο η μεταφορά διαφέρει λίγο λίγο από χρόνο σε χρόνο.»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου