Γιγαντιαίος δίσκος πάγου «μυστήριο» στις όχθες ποταμού (video)

To γύρο του κόσμου κάνει ένα βίντεο για το οποίο ζητήθηκε και η απάντηση των επιστημόνων που απεικονίζει ένα εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο: Ένα δίσκο από πάγο να στροβιλίζεται στις όχθες του ποταμού Καγιέν στη Βόρεια Ντακότα.
Ο 73χρονος Τζορτζ Λόγκερινγ που είχε πάει για κυνήγι στην περιοχή ρέμβαζε τις όχθες του ποταμού. Κάποια στιγμή έκπληκτος παρατήρησε το γυάλινο δίσκο διαμέτρου 17 μέτρων που περιστρεφόταν σαν να είναι σε πικάπ.

Το φαινόμενο κέντρισε το ενδιαφέρον του και το κατέγραψε με την κάμερα του σε ένα βίντεο που κάνει το γύρο του κόσμου μέσω του Διαδικτύου.

Μάλιστα, το φαινόμενο κέντρισε τόσο πολύ το ενδιαφέρον και προκάλεσε τόση συζήτηση που ζητήθηκε και η εξήγηση των επιστημόνων. Μετεωρολόγοι αναφέρουν ότι πρόκειται για ένα φυσικό φαινόμενο το οποίο έχει μάλιστα καταγραφεί και άλλες φορές σε Αγγλία, Σουηδία και Καναδά.

Από την πλευρά της η Αμερικανική Μετεωρολογική Υπηρεσία, αναφέρει ότι ο γιγαντιαίος δίσκος εμφανίστηκε λόγω του ψυχρού, πυκνού αέρα που πάγωσε αργά την επιφάνεια του ποταμού, σχηματίζοντας μικρά κομμάτια πάγου.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου