Τα λάθη στο τραπέζι του ρεβεγιόν που οδηγούν σε βαρυστομαχιά

Ξέφρενα πάρτι, άφθονο αλκοόλ αλλά και πλούσια (άκρως παχυντικά και βαριά) φαγητά. Αυτά λίγο πολύ συνθέτουν το σκηνικό του Πρωτοχρονιάτικου ρεβεγιόν λίγο πριν από το οποίο είναι όλοι χαρούμενοι και λίγε μετά από αυτό, συνήθως, όλοι πεσμένοι σε καναπέδες με βαρυστομαχιά.



Η κατάληξη αυτή έρχεται κάποιων λαθών που όλοι λίγο πολύ κάνουμε, τα οποία πολύ εύκολα μπορούμε να αποφύγουμε και να απολαύσουμε το πάρτι!


  • Μην πάτε στο ρεβεγιόν με άδειο στομάχι. Πολλοί, αν όχι οι περισσότεροι,επιλέγουν να μην φάνε τίποτα κατά τη διάρκεια της ημέρας για να πέσουν με όρεξη το βράδυ στο μπουφέ.
  • Φάτε αργά και μην πέσετε με λαιμαργία στο μπουφέ. Και πολύ λιγότερο θα φάτε και πολύ καλύτερα θα αισθάνεσθε στη συνέχεια.
  • Με μέτρο τα γλυκά. Επειδή τέτοιες ημέρες κυκλοφορεί ποικιλλία γλυκών, οι περισσότεροι πέφτουν στην παγίδα της οπτικής ζάλης που τους προκαλούν και τα δοκιμάζουν όλα με αποτέλεσμα να τους δημιουργείται αίσθημα βάρους στο στομάχι αλλά και ανακατοσούρας. Αν δεν μπορείτε να αντισταθείτε φάτε λίγο από όλα. Ακόμη καλύτερα προτιμείστε να τα φάτε την επομένη το πρωί.
  • Μην κοιμηθείτε αμέσως μετά το ρεβεγιόν. Περιμένετε τουλάχιστον μια δυο ώρες μετά το φαγητό πριν πέσετε για ύπνο. Αυτό το μικρό μυστικό θα σας βοηθήσει στην πέψη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου