5 τρόποι για να καταλάβετε ότι κάποιος σας λέει ψέματα.

ψέματαΣχεδόν όλοι οι άνθρωποι λένε αρκετά ψέματα κάθε μέρα. Θέλετε να μάθετε πότε κάποιος σας λέει ψέματα και πότε την αλήθεια; Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε...


1. Παρατηρήστε καλά το πρόσωπό του ανθρώπου που σας λέει ψέματα. Συνήθως αποφεύγει την οπτική επαφή μαζί σας και φαίνεται πολύ νευρικός και ανήσυχος.

2. Προσέξτε τις λεπτομέρειες. Όταν κάποιος σας λέει ψέμματα, το πιο πιθανό είναι να πέσει σε αρκετά λάθη. Π.χ. μπορεί να μπερδέψει τις ημερομηνίες από 1 γεγονός, να μπερδέψει διάφορες λεπτομέρειες και να πέφτει σε αντιφάσεις.
3. Αν κάποιος αποφεύγει να απαντήσει στις ερωτήσεις σας τότε μάλλον κάτι κρύβει. Αν κάποιος βρίσκετε σε αμυντική στάση χωρίς προφανή λόγο, τότε μάλλον σας λέει ψέματα.
4. Όταν σας κατηγορεί ότι λέτε ψέματα. Πολλοί το κάνουν αυτό για να διώξουν από πάνω τους την ενοχή για το ψέμα που μόλις είπαν.
5. Ρωτήστε τον αν σας είπε ψέματα. Αρκετοί άνθρωποι νιώθουν άσχημα όταν τους πιάνουν να λένε ψέματα, οπότε ομολογούν ότι είπαν ψέματα για να ησυχάσουν την συνείδησή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου