26 χρόνια να λύσει τον Κύβο του Ρούμπικ.

Ξόδεψε ένα μεγάλο μέρος της ζωής του αλλά μετά από 26 χρόνια, ο οικοδόμος Γκράχαμ Πάρκερ κατάφερε τελικά να λύσει τον Κύβο του Ρούμπικ.
Όταν αγόρασε το παιχνίδι το 1983, ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης ήταν ο Γιούρι Αντρόποφ, τα τηλεοπτικά πρωϊνάδικα έκαναν για πρώτη φορά την εμφάνισή τους στις οθόνες μας και τα μουσικά CD έκαναν πρεμιέρα στα ράφια των δισκοπωλείων.
«Δεν μπορώ να σας περιγράψω την ανακούφισή μου όταν κατάφερα να λύσω τον Κύβο,» δήλωσε προφανώς ευτυχισμένος ο 45χρονος Πάρκερ, από το Πόρτσεστερ του Χάμσαϊρ.
«Με τρέλαινε όλα αυτά τα χρόνια. Ένιωθα ότι ζούσα μόνο για αυτό. Έχασα σημαντικά γεγονότα προκειμένου να μείνω σπίτι και να λύσω τον Κύβο, ενώ πέρασα πολλές νύχτες ξάγρυπνος, προσπαθώντας να βρω τη λύση. Απέκτησα πρόβλημα στον καρπό μου και την πλάτη από τις ατελείωτες ώρες που καθόμουν στον καναπέ, αλλά τελικά η λύση του με αποζημίωσε. Όταν άκουσα το “κλικ” από το τελευταίο τετραγωνάκι που έμπαινε στη σωστή θέση και είδα πια ότι είχα λύσει τον γρίφο, ξέσπασα σε κλάματα.»
Η σύζυγός του Γκράχαμ, Τζιν, 47 ετών, δήλωσε ότι κάποιες φορές ένιωθε σαν να υπήρχε και τρίτο πρόσωπο στον γάμο τους.
«Όταν γνώρισα τον Γκράχαμ, είχε ήδη αυτή την εμμονή με τον Κύβο. Αφιέρωνε πάρα πολλές ώρες. Μου πέρασε από το μυαλό πάρα πολλές φορές η σκέψη να ξεφορτωθώ τον Κύβο αλλά ήξερα ότι δεν θα του περνούσε μέχρι να τον λύσει.»
Ο εκπρόσωπος του World Cube Association, του οργανισμού που είναι υπεύθυνος για τους διαγωνισμούς που αφορούν τον Κύβο, δήλωσε πως «σίγουρα πρόκειται για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα που πήρε σε κάποιον να λύσει τον Κύβο.»

Πηγή: Focus Φεβρουαρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου