Γράμματα και αριθμοί στα μάτια της Μόνα Λίζα.

Μικροσκοπικούς αριθμούς και γράμματα, ζωγραφισμένα στα μάτια της Μόνα Λίζα, βρήκαν ιστορικοί τέχνης έπειτα από έρευνα...

Μέλη της ιταλικής Επιτροπής Πολιτιστικής Κληρονομιάς δηλώνουν πως τα γράμματα και οι αριθμοί είναι ορατά εάν γίνει μεγέθυνση υψηλής ανάλυσης στα μάτια της Μόνα Λίζα.
«Τα σύμβολα αυτά δεν είναι ορατά με γυμνό μάτι, αλλά με έναν μεγεθυντικό φακό είναι ξεκάθαρα,» αναφέρει ο Silvano Vinceti, πρόεδρος της Επιτροπής.
«Στο δεξί μάτι φαίνονται τα γράμματα LV, τα οποία μπορεί να αντιπροσωπεύουν το όνομα του Leonardo Da Vinci, ενώ και στο αριστερό μάτι υπάρχουν σύμβολα, τα οποία όμως δεν έχουμε καταφέρει ακόμα να προσδιορίσουμε με σιγουριά.
Είναι πολύ δύσκολο να τα ξεκαθαρίσεις αλλά μοιάζουν σαν τα γράμματα CE, ή θα μπορούσε να είναι το γράμμα Β -δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο πίνακας είναι σχεδόν 500 ετών, επομένως δεν είναι τόσο ευκρινή όπως όταν πρωτοζωγραφίστηκε το έργο.»
Στην αψίδα της γέφυρας που βρίσκεται στο φόντο, υπάρχει ο αριθμός 72 ή θα μπορούσε να είναι το γράμμα L και ο αριθμός 2.»
Η ανακάλυψη ενός βιβλίου 50 ετών σε ένα παλαιοπωλείο στάθηκε καταλύτης για την ανακάλυψη των συμβόλων.
«Βρισκόμαστε μόλις στην αρχή αυτής της έρευνας και ελπίζουμε πως θα καταφέρουμε να εισχωρήσουμε ακόμα περισσότερο στο μυστήριο και να αποκαλύψουμε περισσότερες πληροφορίες όσο το δυνατόν συντομότερα,» πρόσθεσε ο κ. Vinceti.
«Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι κανείς δεν είχε παρατηρήσει στο παρελθόν αυτά τα σύμβολα και από τις προκαταρκτικές έρευνες που πραγματοποιήσαμε, είμαστε βέβαιοι πως δεν πρόκειται για λάθος αλλά τοποθετήθηκαν εσκεμμένα από τον καλλιτέχνη.»
Ο κ. Vinceti ταξίδεψε μέχρι το Παρίσι και το Λούβρο, όπου εκτίθεται ο πίνακας, για να τον εξετάσει από κοντά.

Yahoo 7 News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου