Ορατό με γυμνό μάτι το πέρασμα του κομήτη (video)


Ορατός με γυμνό μάτι από το Βόρειο Ημισφαίριο θα είναι  ένας νέος κομήτης  που ανακαλύφθηκε πρόσφατα και αυτή την εβδομάδα θα περάσει «ξυστά» από τη Γη.






Ο κομήτης C/2011 L4 (PanSTARRS) ανακαλύφθηκε στις 11 Ιουνίου  από αστρονόμους μέσω του τηλεσκοπίου Pan-STARRS στη Χαβάη.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Ινστιτούτου Αστρονομίας του Πανεπιστημίου της Χαβάης, ο κομήτης θα είναι ορατός στον δυτικό ορίζοντα αρκεί ο ουρανός να μην έχει σύννεφα.

Ο κομήτης θα φτάσει στο απόγειο της λαμπρότητας του στις 10 Μαρτίου, όταν θα προσεγγίσει τον Ήλιο στην πιο κοντινή απόσταση.



«Στις 13 Μαρτίου θα μπορείτε να βγάλετε μια ενδιαφέρουσα φωτογραφία του κομήτη γιατί το απόγευμα της συγκεκριμένης ημέρας θα εμφανιστεί ακριβώς κάτω από το μισοφέγγαρο», επισημαίνουν στην ανακοίνωσή τους οι αστρονόμοι, διευκρινίζοντας ότι για να δουν την ουρά του κομήτη οι ενδιαφερόμενοι ενδεχομένως χρειάζεται να προμηθευτούν κιάλια.

Από σήμερα ο κομήτης θα αρχίσει να γίνεται ορατός και από την Ελλάδα. Στα μέσα Μαρτίου θα αρχίσει να κινείται αργά δυτικά, βορειο-δυτικά, χάνοντας τη λάμψη του καθώς θα απομακρύνεται σταδιακά τόσο από τη Γη όσο και από τον Ήλιο.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου