H Google χαρτογραφεί απομονωμένες περιοχές του Καναδά στον Αρκτικό Κύκλο


H Google έχει βαλθεί να χαρτογραφήσει ορισμένες από τις πιο απομακρυσμένες και ενδιαφέρουσες τοποθεσίες του κόσμου, από το Γκραν Κάνυον ως το Έβερεστ, αλλά καμμία τόσο ψυχρή όσο την περιοχή Νουβανούτ του Καναδά η οποία βρίσκεται εντός του Αρκτικού Κύκλου.




Η ομάδα της Google είναι εξοπλισμένη με σακίδια Trekker τα οποία φέρουν ειδικές κάμερες χαρτογράφησης, ενώ περιδιαβαίνει τους δρόμους του χωριού Ικουαλίτ για να συλλέξει φωτογραφίες για την υπηρεσία Google Maps.

Τους ανθρώπους της Google συνδράμουν κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι βοηθούν την ομάδα να περιηγηθεί στο παγωμένο και χιονισμένο έδαφος και να συνεργαστούν με την ευρύτερη κοινότητα.

Το Ικουαλίτ είναι η δεύτερη κοινότητα του Νουβανούτ που χαρτογραφείται από την Google.

Στην περιοχή επικρατούν θερμοκρασίες κάτω από 30 βαθμούς Κελσίου.

“Οι δρόμοι είναι καλυμμένοι με χιόνι, ο όρμος είναι παγωμένος και οι πολικές αρκούδες αποτελούν σύνηθες θέαμα. Ο χειμώνας εδώ είναι τρόπος ζωής και ο μόνος τρόπος να τον καταλάβεις πραγματικά είναι να τον ζήσεις ο ίδιος” λέει ο ειδικός χαρτογράφος Κρις Κάλουκ.

Για τους σκοπούς της χαρτογράφησης και της φωτογράφισης της περιοχής με την ομάδα της Google συνεργάστηκαν μέλη της κοινότητας, επιχειρηματίες, πολιτικοί και μαθητές γυμνασίου.

Στα εργαστήρια “MapUp” οι ντόπιοι έμαθαν πώς να προσθέτουν ονόματα οδών, καταστημάτων και σημαντικών περιοχών για να εμπλουτίσουν τον χάρτη της περιοχής.

Στόχος τους να μοιραστούν την πλούσια ιστορία του Νουβανούτ με τον υπόλοιπο κόσμο μέσω της διάσημης ψηφιακής πλατφόρμας της Google.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου