Αποκριάτικες στολές και ψυχολογία


Τι θα ντυθείς αυτές τις Απόκριες; Τι μπορεί να σημαίνει η επιλογή σου αυτή για τον πραγματικό εαυτό σου; Οι άνθρωποι από αρχαιοτάτων χρόνων μεταμφιέζονταν, χόρευαν, τραγουδούσαν πίνοντας κρασί προς τιμή του θεού Διόνυσου.

Γιατί μεταμφιεζόμαστε

Συνήθως, μέσω της μεταμφίεσης έχουμε τη δυνατότητα να φέρουμε στην επιφάνεια κρυμμένες - ίσως και καταπιεσμένες - πτυχές του εαυτού μας δίχως ενοχές. Έχουμε τη δυνατότητα να εξερευνήσουμε τις βαθύτερες επιθυμίες και ανάγκες μας. Κρυφοί πόθοι, φόβοι, αλλά και η ανάγκη για έκφραση και δημιουργικότητα εκτονώνονται μέσω των πολυποίκιλων κουστουμιών της Αποκριάς, παίρνοντάς μας – έστω και για λίγο – μακριά από τις υποχρεώσεις και την πίεση της καθημερινότητας.


Αυτή την Αποκριά αναρωτήσου

'Μήπως, άθελά μου, φοράω διαφορετικές μάσκες ανάλογα με το εάν βρίσκομαι σε μια κοινωνική εκδήλωση, στη δουλειά, στο σπίτι, με τους γονείς, τον σύντροφο ή τα παιδιά μου'; 'Ποια είναι η πραγματική μου ταυτότητα'; 'Ποια θέλω να είναι η πραγματική μου ταυτότητα'; 'Φοράω μάσκα από φόβο μήπως δε γίνω αποδεκτή από τους γύρω μου ή έχω το θάρρος να υπερασπιστώ τον εαυτό μου';

Η ανακάλυψη του πραγματικού εαυτού και η επαφή με τα πραγματικά θέλω σου, μπορεί να είναι ένα μακρύ ταξίδι, ειδικά στην περίπτωση που για πολύ καιρό έχεις μάθει να 'κρύβεσαι', να εκλογικεύεις τα κίνητρά σου και να αρνείσαι τις βαθύτερες επιθυμίες σου. Ωστόσο, ο τελικός προορισμός θα είναι λυτρωτικός και απελευθερωτικός. Σκέψου: 'Τι μάσκα φοράω τώρα'; 'Με ποια θα ήθελα να την αντικαταστήσω'; 'Τι περιμένω';Άτακτη Καμαριέρα

Μήπως έχεις βαρεθεί να είσαι συνέχεια το ¨καλό κορίτσι¨ ή μήπως έχεις ανάγκη να είναι στραμμένη όλη η προσοχή πάνω σου; Τα κουστούμια που αναδεικνύουν την σεξουαλικότητα δίνουν την ευκαιρία για ανάδειξη της θηλυκής πλευράς σου δίχως ενοχές.


Ανατριχιαστικό Τέρας

Μάλλον είσαι άτομο με αυτοπεποίθηση και δε φοβάσαι να 'τσαλακώσεις' τον εαυτό σου πίσω από μια άσχημη μάσκα.


Cat Woman

Φαίνεται πως σου αρέσει να έχεις τον έλεγχο των πραγμάτων και μια αίσθηση παντοδυναμίας. Θέλεις να προβάλεις τον δυναμισμό και την ανεξαρτησία σου, με μια παιχνιδιάρικη διάθεση.


Κοκκινοσκουφίτσα

Φαίνεται πως νιώθεις την ανάγκη να ξεφύγεις από την πραγματικότητα σε έναν κόσμο ρομαντικό, αγνό, όπου όλα είναι πιο απλά και ξεκάθαρα. Μάλλον δεν είσαι έτοιμη να εγκαταλείψεις απόλυτα τα χρόνια της παιδικής αθωότητας που προσφέρουν ασφάλεια και ηρεμία.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου