Ελληνικό facebook έφτιαξαν φοιτητές του ΕΜΠ


Καινοτόμα είναι η ιδέα του 25χρονου Μιχάλη Πετυχάκη και του 27χρονου Ιωσήφ Αλβέρτη, που κατάφεραν να σχεδιάσουν το ελληνικό facebook!


Πρόκειται για moodeet, το οποίο είναι ένας νέος τρόπος επικοινωνίας μέσω emoticons (γνωστές στα ελληνικά και ως φατσούλες).

Όπως εξηγούν σε συνέντευξή τους, η ιδέα τους «μπήκε» στο διδακτορικό για τα social media που παρακολουθούν στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Την μοιράστηκαν με τους φίλους τους και έκαναν πραγματικότητα με κόπο και εργασία την ιδέα τους.

Οι δημιουργοί τους την χαρακτηρίζουν ως «μια πλατφόρμα αποτύπωσης της διάθεσης του χρήστη».

«Επανασχεδιάσαμε τον τρόπο με τον οποίο ο χρήστης θα εκφράζεται. Φτιάξαμε ένα νέο λεξιλόγιο από φατσούλες. Είναι μια επανάσταση στο status», λένε και εξηγούν ότι κάθε χρήστης θα μπορεί χωρίς να γράψει κείμενο, μόνο με τα εικονίδια να εκφράσει ακριβώς αυτό που νιώθει.

Τα παιδιά εξηγούν ότι σκοπός τους δεν είναι να ανταγωνιστούν το facebook, αλλά να καλύψουν το κενό τους… Οι νέοι, που έδωσαν περίπου 6.000 ευρώ για να το «στήσουν», είναι αισιόδοξοι και πιστεύουν ότι σε λίγα χρόνια θα έχουν παγκόσμια απήχηση.

To application είναι διαθέσιμο εδώ και δύο εβδομάδες στο app store, σε πλατφόρμα Windows 8. Σύντομα θα είναι και σε android


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου