Ένα νησί αποκλειστικά για πιθήκους


Το νησί Cayo Santiago βρίσκεται στα ανοικτά των ακτών του Πουέρτο Ρίκο και είναι γνωστό ως «Monkey Island», ενώ διακρίνεται για την πλούσια βλάστηση που φτάνει μέχρι τις καταγάλανες αμμουδερές παραλίες.Παρόλα αυτά, εκεί δεν θα βρείτε πολυτελή ξενοδοχεία ούτε θα δείτε τουρίστες, παρά μόνο πιθήκους μακάκο και μερικούς επιστήμονες.


Οι ασυνήθιστοι κάτοικοι του νησιού είναι 861 πίθηκοι, οι οποίοι αποτελούν απογόνους μιας συγκεκριμένης αποκίας που μεταφέρηκε στο νησί από την Καλκούτα το 1938, προκειμένου να βοηθήσει τους επιστήμονες να μελετήσουν τη συμπεριφορά και τις συνήθειες των συγκεκριμένων ζώων.

Οι επιστήμονες, κυρίως κοινωνιοβιολόγοι και πειραματικοί ψυχολόγοι, μπορούν να μείνουν όσο καιρό θέλουν στο νησί με σκοπό την έρευνα και μελέτη των ειδών σχετικά με την κοινωνική ιεραρχία που εφαρμόζουν και τις ψυχολογικές αλληλεπηδράσεις στη ζωη τους.
«Ο τρόπος αυτός είναι ο καλύτερος για την κατανόηση του είδους που συγγενεύει με το δικό μας και τα αποτελέσματα των ερευνών μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ένα παράθυρο στο εξελικτικό παρελθόν του ανθρώπου», λένε οι επιστήμονες.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου